komkom 發表於 2018-1-8 19:06

HD_2 發表於 2018-1-8 19:00
係咪牛牛電器

牛牛对的 如不介意大陸品牌 還有其他選擇

nickdo 發表於 2018-1-9 12:51

高價電子設備本身就少假野, 間鋪個信譽仲緊要過件貨. 樓主POST間店有 D 係威達拿貨的. 呢個年代仲怕大陸假... {:6_121:}, 你估幾十蚊地攤貨咩.

上淘BAO CHECK最低價, 基本上香港都可以做到呢個價錢. 問題只係你唔識講價姐.

香港最叻抬高個價, 之後比個七折你... 考個買家識唔識講價啦.

komkom 發表於 2018-1-9 18:55

BennyChuk@FB 發表於 2018-1-8 16:00
哇.. 係咪SPEAKER 黎??

師兄, 請問為何不要買外國牌子??

師兄 小弟當年買入另外一对国產土炮 双8寸三路 本着好奇心試試 价錢不貴 三千元不到 而有小小驚喜 之後再找到双十寸 horn 更多驚喜 半年後再買多一对用作後置 现用两对 立刻把手上的外国牌子放走 如在国內買名牌 相信价錢不會太平 但風險較大 贵价牌子一定吾會買

radhk 發表於 2018-1-9 22:30

不用買太貴 x2

有時國內運輸太暴力, 有咩損傷要退貨都麻煩.

komkom 發表於 2018-1-9 23:14

radhk 發表於 2018-1-9 22:30
不用買太貴 x2

有時國內運輸太暴力, 有咩損傷要退貨都麻煩.

小第買过三对半喇叭 算幸運 已预左損傷 但運貨到香港途中 没有半点損傷 當初主要价平 本著試試心太無仿主因由此起 便用上全套偉大祖國産品

cmlee 發表於 2018-1-10 16:58

我都剛剛係淘寶訂左對座地落黎

jeffrey76 發表於 2018-1-10 18:01

komkom 發表於 2018-1-9 18:55
師兄 小弟當年買入另外一对国產土炮 双8寸三路 本着好奇心試試 价錢不貴 三千元不到 而有小小驚喜 之後再 ...

師兄可否告知用那對後置及效果如何,謝謝。

komkom 發表於 2018-1-10 19:57

jeffrey76 發表於 2018-1-10 18:01
師兄可否告知用那對後置及效果如何,謝謝。

師兄的喇叭 我之前也看过這欵 但我要大单元 双十寸或双十二寸座地 但双十二寸 三路座地不容易找 所以買双十寸座地 當用上前後置双同座地之後 各方面都有正面的变化 主要可令喇叭幾乎全部隠形 聲音充满整个空間 (之前後置用書架喇叭做不到這些校果)建議師兄如後置有地方 ㄧ定要用座地 最好前後同欵座地

komkom 發表於 2018-1-10 20:09

cmlee 發表於 2018-1-10 16:58
我都剛剛係淘寶訂左對座地落黎

師兄的圖片中右边喇叭 是Westlake?

cmlee 發表於 2018-1-10 20:38

komkom 發表於 2018-1-10 20:09
師兄的圖片中右边喇叭 是Westlake?

右邊係kit
http://www.troelsgravesen.dk/SBAcoustics-3WC.htm
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 請問有沒有人試過係陶仔買喇叭

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。