Whitepig 發表於 2018-1-5 23:44

求救!新買Sony 9300e有死點可以點做?

今日先安裝部65吋9300e,因為冇乜經驗既關係,安裝完之後唔識要求Sony師傅check死點光點,今晚驗真d先發現有兩粒死點(一粒中上方,一粒左下),有冇師兄可以分享下可以點做?made in Japan 都有死點真係好失望。

題外話,今日上黎裝機個師傅工作真係好求其,原先仲話今日有好多張單所以佢一個人黎裝,我心諗65吋一個人點裝,後來另一個師傅上埋黎都係求其快手裝完

raymond1212 發表於 2018-1-5 23:56

同情,睇完師兄咁講有啲腳軟,我都正想入手呢部添⋯

marco 發表於 2018-1-6 00:00

請問師兄呢部機係咪有原裝掛架跟埋?{:6_128:}

Jeffyy 發表於 2018-1-6 02:11

marco 發表於 2018-1-6 00:00
請問師兄呢部機係咪有原裝掛架跟埋?

佢會跟埋個掛牆架,重可以拉前同左右,又貼牆

lawterry 發表於 2018-1-6 03:19

師兄邊到買?個盒掉左未?

COBRAgundam 發表於 2018-1-6 10:01

SONY 裝機師傅現在感覺找外判, 不像幾年前, SONY 直接裝機,
好多年前買SONY 他們好小心和穿了手套, 制服,好尊業,
但我上兩個月都買了SONY A1 55..裝機後而板都是手指印,
開箱有點粗魯...表面看他更像裝冷氣師傅...{:1_332:}

shrek-01 發表於 2018-1-6 11:04

C Hing請問買左幾錢?
我朋友都想買呢部
Thanks

akira11092 發表於 2018-1-6 11:18

隻隻牌子唔同, 但唔夠3粒死點多數唔換....無論位處邊度
唔好理總之搵左代理先, 好運

Raphael 發表於 2018-1-6 11:40

小弟部 Z9D 都係一樣,兩個月機,發現死點,仲要幾點痴埋一齊成為一大點
Sony 師傅睇過,覆咗話可以幫我換 panel
宜家猶豫梗換唔換好

sjam1122 發表於 2018-1-6 11:51

Raphael 發表於 2018-1-6 11:40
小弟部 Z9D 都係一樣,兩個月機,發現死點,仲要幾點痴埋一齊成為一大點
Sony 師傅睇過,覆咗話可以幫我換...

師兄,有得換點解唔去換呀?
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 求救!新買Sony 9300e有死點可以點做?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。