man1973 發表於 2017-12-23 12:49

如果無4K TV,買4K藍光机,係咪多舊魚 ?

如題,俾d意見,還是買部普通Blu Ray便算 ?
反正4K机遲早會跌價

StanleyTse@FB 發表於 2017-12-23 13:08

C hing : 玩開av,換4k電視/投影是遲早嘅事,av 週期不同 2 ch. Hifi, 新嘅環繞/視象制式一出,之前嘅立即變過氣(大把平/好嘢買),但“上代”玩嘅週期較短,能力許可下一定買最新嘅制式!

StanleyTse@FB 發表於 2017-12-23 13:13

現在4k player $2千-3千已有,因本身制式先進,其實已不俗,當然要求高嘅燒友當別論!

jamesbond 發表於 2017-12-23 13:19

係咪多舊魚 ?係!

582 發表於 2017-12-23 13:43

以前買部有3D既監光機,到賣走都未用過佢既3D功能,因冇買3D電視或投影機{:8_399:}

andy3009 發表於 2017-12-23 14:11

Sony x800 $180usd .....no regret

galleryng 發表於 2017-12-23 14:15

andy3009 發表於 2017-12-23 14:11
Sony x800 $180usd .....no regret

之前都有諗過入X800, 但見到好多師兄話有問題所以唔敢入{:6_192:}

man1973 發表於 2017-12-23 14:50

582 發表於 2017-12-23 13:43
以前買部有3D既監光機,到賣走都未用過佢既3D功能,因冇買3D電視或投影機 ...

我早知3D好快玩完,亦重來唔考慮,所以我無3D任何産品

MingSir 發表於 2017-12-23 22:36

{:6_194:}我就係因為無 3D TV, 走去買左部有 3D嘅 projector !

G36 發表於 2017-12-23 23:28

而家好多4k先有Atmos,要玩音效就算冇4K tv都要買披也!
頁: [1] 2
查看完整版本: 如果無4K TV,買4K藍光机,係咪多舊魚 ?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。