andy3009 發表於 2017-12-20 22:28

nippon 發表於 2017-12-20 13:39
去窗簾店車塊庶光布,银色底那款,平靚正!

Yes 扺玩之作!

vicken 發表於 2017-12-21 00:28

我有用淘寶1000元攪掂……電動

catlung 發表於 2017-12-21 07:05

andy3009 發表於 2017-12-20 22:26
用哪種簾?:)

黑色遮光窗簾 , 膠做個款呀!

matt88p 發表於 2017-12-21 09:59

catlung 發表於 2017-12-20 13:20
有電動遮光簾! 撳個掣搞掂^^

C hing,我想請問你個頂點做?

catlung 發表於 2017-12-21 11:01

matt88p 發表於 2017-12-21 09:59
C hing,我想請問你個頂點做?

類似咁做…… 放落嚟再覆返上去、 扣上天花到!
http://www.avbuzz.com/backup_pic/screen.htm

matt88p 發表於 2017-12-21 11:07

catlung 發表於 2017-12-21 11:01
類似咁做…… 放落嚟再覆返上去、 扣上天花到!
http://www.avbuzz.com/backup_pic/screen.htm ...

I see,原來咁樣,我有個朋友都用呢個方法, 我見你話用電撳個掣,所以以為你頂係用電,因為我遲啲就係要咁樣整, 但係問咗連工包料好貴,要幾皮嘢但係冇計!!
依家就用手拉簾,其實已經好夠暗,不過始終諗住整埋個頂,你呢個方法其實都OK,不過小弟自己就覺得麻煩啲,同埋嗰塊布會有少少墮落嚟..... {:1_332:}

catlung 發表於 2017-12-21 11:35

三塊都係用電的! 但天花係麻煩少少需要區一區上去! 但可接受、 簾布要較硬身只有少少墮 我覺得問題不大 、可行威也但係做工好貴、 亦唔好睇!

andy3009 發表於 2017-12-21 11:42

呢d大簾怎找到?mk ssp 有?

matt88p 發表於 2017-12-21 12:08

三塊都係用電的! 但天花係麻煩少少需要區一區上去! 但可接受、 簾布要較硬身只有少少墮 我覺得問題不大...

我將會用嗰個方法直情天花兩邊有路軌,黑布裏面有好多條鐵骨撐住,所以可以做到完全平坦

matt88p 發表於 2017-12-21 12:09

三塊都係用電的! 但天花係麻煩少少需要區一區上去! 但可接受、 簾布要較硬身只有少少墮 我覺得問題不大...

我將會用嗰個方法直情天花兩邊有路軌,黑布裏面有好多條鐵骨撐住,所以可以做到完全平坦,有少少類似捲閘概念
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 遮光簾

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。