小瑟 發表於 2018-1-18 18:09

andy223 發表於 2018-1-18 17:55
咁流 ? 咁 panasonic 都可以 support dv 啦 !!!

其實最初我都以為一定要有DV既CHIP先可以食到DV, 不過之後 Z9D 之後都話可以更新, 咁即係話其實仲有其他方法可以食到DV, 但究竟係點解DV呢個問題就真係未知, 因為DOLBY方面一直都好收收埋埋DV究竟係咩一回事呢~~~

horacetanghh 發表於 2018-1-18 18:16

小瑟 發表於 2018-1-18 18:08
我睇你條 Link 講呢, 佢話 SONY 可能係知道上次APPLE TV係DV上有BUG, 所以 SONY 決定今次DV上唔更新HDMI ...

係啊,依家個個都係估估吓,Sony亦未作任何澄清,如果大家有渠道收到消息,麻煩update吓! 我都等緊依個DV update

hoikei 發表於 2018-1-18 18:17

早知當初買LG好過,A1貴又貴過人

hohodog900 發表於 2018-1-18 18:20

我仲慘,放棄JB等Update,估唔到依家搞成咁;最近仲叫屋企人入多部Z9D,呢鑊實比人插死!

G36 發表於 2018-1-18 18:29

即係等到天荒地老都未有玩?

alanadc23 發表於 2018-1-18 20:26

andy223 發表於 2018-1-18 17:55
咁流 ? 咁 panasonic 都可以 support dv 啦 !!!

軟解部部都得啦咁

G36 發表於 2018-1-18 20:27

其實買機要等一年半載fw update都係要小心

steveho 發表於 2018-1-18 20:45

新買部A1仲未睇到DV,年半前買房部UH8500反而睇到

physicx 發表於 2018-1-18 21:00

吾係下化,吾支援!用成3皮野幾野買部電視
sony 吾會咁樣玩x人掛?
同夾人上船有咩分別?
{:6_124:}

getter 發表於 2018-1-18 23:58

小瑟 發表於 2018-1-18 18:08
我睇你條 Link 講呢, 佢話 SONY 可能係知道上次APPLE TV係DV上有BUG, 所以 SONY 決定今次DV上唔更新HDMI ...

都似喎,不過如果真係咁,不如 delay 算, 反正都係遲, 好過出咗衰過唔出...
頁: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12
查看完整版本: Sony TV Dolby Vision firmware 好似 2018 年 1 月出喇!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。