buyo 發表於 2017-12-14 09:55

當 LG C7 跟 Sony A1 同價之時

真係唔知點揀。Sony 個座係比較大舊又微微向上,不過個喇叭又比較設計特別。另外,Web os 介面同 Andriod 介面又好唔同。頭痛中。

myblue 發表於 2017-12-14 10:12

睇埋保用年期。

Paul1980 發表於 2017-12-14 11:19

買B7 ....B7和C7 是一個畫面質素(不過B7 only 55吋)

我選擇了LG B7 是因為LG的活動掛架比較貼牆,我裝了之後牆到電視面只有7.5cm

buyo 發表於 2017-12-14 11:55

Paul1980 發表於 2017-12-14 11:19

買B7 ....B7和C7 是一個畫面質素(不過B7 only 55吋)

如果我唔掛牆, 我都驚 Sony 真係太大舊。

小瑟 發表於 2017-12-14 11:58

其實二者好易選的, 你真真正正搵隻碟, 去試睇一下, 睇清楚會知LG係光好多的, 不過...........(自己睇啦), SONY係冇咁光的, 不過..........(又係自己睇啦), 睇完其實二者係好唔同的畫質取向, 你幻想一下部機最小跟你幾年, 咁你就好易選了!!!!

Paul1980 發表於 2017-12-14 12:19

小瑟 發表於 2017-12-14 11:58
其實二者好易選的, 你真真正正搵隻碟, 去試睇一下, 睇清楚會知LG係光好多的, 不過...........(自己睇啦), S ...

如果用原廠預設的設定數值,LG是平較光,不過這個可以之後調校一下,不過我比較過,同樣是OLED面板,LG面板比較無禁反光,SONY比較反光,這對在較明亮環境看電視比較好

shrek-01 發表於 2017-12-14 13:34

當唔計畫面
LG可以有録影工能
頁: [1]
查看完整版本: 當 LG C7 跟 Sony A1 同價之時

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。