hello 發表於 2017-12-6 19:14

Panasonic 4K 75ex750h

現在買會否不適宜呢,有75吋大最平系佢,但panasonic冇DV,LED又唔會有OLED咁靚,我睇開65”plasma會否覺得唔習慣呢?定係買返65”嘅OLED?
謝謝

大玩偶 發表於 2017-12-6 19:30

plasma 其實已經名存實亡 , 就算OLED 都有別於 傳統 Plasma !
EX750 已經係 4K 機 , 各方面都靚過 舊既 Plasma 好多 !

但缺點都係例牌 LED 果D 囉... 又反光又唔夠黑之類 !

當然... 顏色 銳利度 色域 , 新機係靚好多啦

googleli 發表於 2017-12-6 19:35

大玩偶 發表於 2017-12-6 19:30
plasma 其實已經名存實亡 , 就算OLED 都有別於 傳統 Plasma !
EX750 已經係 4K 機 , 各方面都靚過 舊既 Pla ...

師兄仲有玩呢度...

avsuperman 發表於 2017-12-6 21:55

75吋要幾銀,唔係sony最平$35xxx咩

hello 發表於 2017-12-6 21:57

avsuperman 發表於 2017-12-6 21:55
75吋要幾銀,唔係sony最平$35xxx咩

around $35xxx from price.com

avsuperman 發表於 2017-12-6 22:25

hello 發表於 2017-12-6 21:57
around $35xxx from price.com

係唔係五年保養

hello 發表於 2017-12-6 22:32

avsuperman 發表於 2017-12-6 22:25
係唔係五年保養

系五年保,上網睇過話可upgrade firmware 到HDR10

marumaro 發表於 2017-12-7 00:56

錢吾係問題就一定oled, 黑位同立體感贏成條街。

大玩偶 發表於 2017-12-7 11:03

googleli 發表於 2017-12-6 19:35
師兄仲有玩呢度...

大狀 {:6_166:}
香港地有幾大呀 , 我成日都呢到蒲下果到蒲下架啦 ~ {:6_122:}

matthew 發表於 2017-12-7 11:09

我就睇左9年PLASMA, 我去D大鋪睇LED 係真係唔習慣, 總之就算頂班LED黑位感覺上都係唔及PLASMA
而OLED 就真係贏到PLASMA, 同埋睇得舒服, 由PLASMA 換OLED 就有換機感覺
如果換LED 就只有4K 因素, 而要預再過幾年一定會再換OLED

利申, 到而家都係冇換到OLED OR LED, 只係想換, 但係又等OLED 普及價錢回落返D 先
頁: [1] 2
查看完整版本: Panasonic 4K 75ex750h

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。