MM622 發表於 2017-12-3 02:04

大家如何清潔4K 電視

請問大家如何清潔4K 電視 個panel? 尢其是手指紋好難抹走, 以前部第一代既LED 高清電視螢幕好易打理, 用抹LED 電惱芒的布同清潔劑就立立令, 但用在而家個65“ 4K 芒到完全唔惦,尢其係電腦芒清潔劑,一噴一抹成Pet 野好難抹走, 有特別的布同清㓗用品可以介紹嗎?邊到買?THX

shrek-01 發表於 2017-12-3 04:36

只可以用3M布加好少好少清水

leeon 發表於 2017-12-3 07:52

shrek-01 發表於 2017-12-3 04:36
只可以用3M布加好少好少清水

3m布搞掂{:1_326:}

Sywleung 發表於 2017-12-3 09:05

請問用邊隻3m 布,有無樣可睇下,謝謝。

leeon 發表於 2017-12-3 16:33

Sywleung 發表於 2017-12-3 09:05
請問用邊隻3m 布,有無樣可睇下,謝謝。

去實惠買,個包装有架平面電視圖就係!

java2 發表於 2017-12-3 17:34

3m布+清水或monitor清潔水 {:1_351:}

SonSon 發表於 2017-12-3 18:07

https://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=215097&highlight=%E6%B8%85%E6%BD%94

MM622 發表於 2017-12-4 10:07

java2 發表於 2017-12-3 17:34
3m布+清水或monitor清潔水

千其咪用 PC Monitor 清潔水, 我就係用佢整到個 screen 一bat 野.
我估以前D 舊LED screen 同而家D 4K TV screen 唔同 coating, 我用電腦 monitor清潔水响我部第一代高清 LED 電視到好惦好乾淨, 但用在4K TV 就好大獲....

我用 Samsung TV 送的布 (好滑果種)同買咗3M 布用清水抹個 screen, 而家OK 了

mistaleung 發表於 2017-12-5 09:47

https://post76.hk/thread-268210-1-1.html

我用緊依枝. 因為我個電視會擰左擰右去飯廳客廳 機上會有手指紋及塵
之前唔敢抺但買左依枝全家屏幕都係靠佢   {:1_338:}

java2 發表於 2017-12-5 09:48

MM622 發表於 2017-12-4 10:07
千其咪用 PC Monitor 清潔水, 我就係用佢整到個 screen 一bat 野.
我估以前D 舊LED screen 同而家D 4K...

你用那種清潔水? 我用果支冇事, 話不含酒精可抺TV, 我也在角位試少少冇事先用
頁: [1] 2
查看完整版本: 大家如何清潔4K 電視

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。