SonSon 發表於 2017-12-7 20:23

bird 發表於 2017-12-7 13:37
兩星期前喺大阪難波山田電機入咗兩對,免稅+7%折扣,約1800/對。

年頭低水試過$1600

bird 發表於 2017-12-7 20:44

SonSon 發表於 2017-12-7 20:23
年頭低水試過$1600

無計啦, 匯率一直都係六尾七頭.
格過晒價, 喺山田電機最抵入. 依家呢個價已經好滿意了.

lkw2005 發表於 2017-12-7 22:17

bird 發表於 2017-12-7 20:44
無計啦, 匯率一直都係六尾七頭.
格過晒價, 喺山田電機最抵入. 依家呢個價已經好滿意了. ...

請問抬返黎一對既話上唔上到機?
小弟呢排都想換左對surround,諗緊雨林寄過黎定出年過去買好{:1_332:}

bird 發表於 2017-12-7 23:21

lkw2005 發表於 2017-12-7 22:17
請問抬返黎一對既話上唔上到機?
小弟呢排都想換左對surround,諗緊雨林寄過黎定出年過去買好 ...

上到!我坐CX,一盒Hand Carry,另一盒放入喼寄。
喺關西機場,我問空姐咁大盒可唔可以Hand Carry,佢帶我去放入個架度試Size。當時差少少先至放得入。可能佢見有Bubble紙包到實,都俾我手提上機。

lkw2005 發表於 2017-12-8 00:20

喺關西機場,我問空姐咁大盒可唔可以Hand Carry,佢帶 ...

唔該你先
咁有D紋水,如果我坐peach應該唔會比我上了

SonSon 發表於 2017-12-8 13:06

喺關西機場,我問空姐咁大盒可唔可以Hand Carry,佢帶 ...

一盒放到入喼, 個喼都好大吓, 重要係冇乜shopping手信{:6_130:}

wingleong 發表於 2017-12-8 13:14

我年頭坐hka都可以hand carry上機同樣係control x
佢只係望左眼咩都冇做

bird 發表於 2017-12-8 13:30

SonSon 發表於 2017-12-8 13:06
一盒放到入喼, 個喼都好大吓, 重要係冇乜shopping手信

28寸喼兩個
CX每位乘客可以帶兩個喼共重30kg,綽綽有餘啦!
加上有人同行,帶多一對都唔係問題。

ColemanFan@FB 發表於 2017-12-9 00:04

man641 發表於 2017-12-7 01:55
我上月友誠國X買, $2,200

仲有冇呢唔知?

SonSon 發表於 2017-12-9 12:01

bird 發表於 2017-12-8 13:30
28寸喼兩個
CX每位乘客可以帶兩個喼共重30kg,綽綽有餘啦!
加上有人同行,帶多一對都唔係問題。 ...

唔好話2盒放晒, 比我個喼絕對唔會有多餘空間放一盒, 除非拆箱{:6_156:}
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: 請問JBL control X哪裡買?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。