eddy310 發表於 2017-12-2 10:32

求助!A5 播片問題

Media player A5
Amp Denon x4400
TV Panasonic CX700

播片時,暫時發現以下問題:
1)聲音間中有一秒間斷
2)播阿凡達/Deadpool 4K用pop up menu後menu不能收回
3)播Sammi touch mi iso / 容祖兒1314 iso 會好似hang機咁,窒到好似慢動作,聲音也沒有

大玩偶 發表於 2017-12-5 12:18

容祖兒1314係有問題 , 建議update 到最新FW , 呢隻 1314 先可以解決

Mr.Yu 發表於 2017-12-5 19:41

NIL...

eddy310 發表於 2018-4-27 23:31

發現A5有嚴重聲晝唔同步, 唔知其他師兄有無發現???

mtvbb 發表於 2018-5-3 17:55

我之前都有嚴重聲畫唔同步, 而呢D 唔同步有D 人係完全感受唔到.
但我係呢到同大陸都係嘈左好耐, 最終都係自己上網睇 INFO 解決左
我唔敢講我呢個係唔係部部機都WORK, 但我部目前無事

我既解決方法係當你UPDATE 或無UPDATE firmware 係設定到有一項叫" 還原出廠設定"
選完之後你會安樂晒

我試左呢招都有2個月, 目前未有一套UHD, MKV有聲畫唔同步

希望你都得

reddog 發表於 2018-5-3 19:50

mtvbb 發表於 2018-5-3 17:55
我之前都有嚴重聲畫唔同步, 而呢D 唔同步有D 人係完全感受唔到.
但我係呢到同大陸都係嘈左好耐, 最終都係自 ...

還原是否去番最早期的fw ?

reallyfatboy 發表於 2018-5-4 00:05

之前都有少少,最近up到1.2.8.8好似好左

mtvbb 發表於 2018-5-4 09:57

reddog 發表於 2018-5-3 19:50
還原是否去番最早期的fw ?

唔係
係任何FW, 都做一次還原出廠設定
我之前用1288, 都係博晒命, 聲畫唔同步, 用左呢招之後,享受左2個月無問題
剛剛上左1290 都做左一次, 暫未見問題, 只係播唔到XX迷宮3(不過好多CH都一樣有同事問題)

reddog 發表於 2018-5-4 10:54

唔係
係任務 FW, 都做一次還原出廠設定
我之前用1288, 都係博晒命, 聲畫唔同步, 用左呢招之後,享受左2個 ...

即是等如android 手機,up 完最好兩清再reset.

lemonstar 發表於 2018-5-4 11:15

唔係
係任務 FW, 都做一次還原出廠設定
我之前用1288, 都係博晒命, 聲畫唔同步, 用左呢招之後,享受左2個 ...
已試了出廠設定,睇了幾套非常配合嘴型,謝謝你了
頁: [1] 2
查看完整版本: 求助!A5 播片問題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。