筋肉人 發表於 2017-11-28 23:40

you tube 4k片

我朋友近日換咗部4K電視,但未買4k藍光机,佢就用電視上you tube 睇4k   Demo鍱
話點正點靚,又話色層點好,但我就橫睇直睇都唔似4K,.鬆夾蒙,同鋪头果D差好遠
我就覺得睇隻2k藍光勝過佢,是否佢心理作用見4kDEMO就以為睇緊真4K
定還是我有問題呢??Thank{:6_122:}

manbbb 發表於 2017-11-28 23:45

YouTube 4k demo 吾係真4K

筋肉人 發表於 2017-11-28 23:55

manbbb 發表於 2017-11-28 23:45
YouTube 4k demo 吾係真4K

唔怪得知啦,原來果絛友只係用个心去䏲野,唔係用对眼
難怪這世上有咁多老襯,心魔作怪,重要扮識野...........唉{:6_146:}

michael123 發表於 2017-11-29 00:04

難怪這世上有咁多老襯,心魔作怪,重要扮識野......... ...

https://youtu.be/utfWeoy2J1o
試下呢個 Channel 既YouTube 4K片

包你對YouTube 個畫質改觀

Youtube 4k 都係真4K,行VP9 不過bitrate唔夠DEMO級個啲片咁高咁囉

Paul1980 發表於 2017-11-29 00:51

難怪這世上有咁多老襯,心魔作怪,重要扮識野......... ...

部電視要有VP9解碼,上網速度有25M以上 ,播youtube就有4K質素

有些早期4K電視沒有VP9解碼,播youtube出唔到4K

MSZ 發表於 2017-11-29 01:56

YouTube果啲係真4k,早排追反黑啲高空畫面不知幾很靚。

小瑟 發表於 2017-11-29 06:25

要電視睇youtube,要睇tv內係咪行原生apps,如果係android apps會差好遠呢。{:1_339:}

MM622 發表於 2017-11-29 10:34

用呢個 program download you-tube 4K video 放入 HD 比部電視播就最流暢, 我最 Like 夜晚時熄咗燈一面聽 Hi Fi一面睇呢d片, 真係享受

tomcat-alley 發表於 2017-11-29 11:08

MM622 發表於 2017-11-29 10:34
用呢個 program download you-tube 4K video 放入 HD 比部電視播就最流暢, 我最 Like 夜晚時熄咗燈一面聽 H ...

係邊個program呀ching?

關大爺 發表於 2017-11-29 11:17

你呢個老友同你一定唔係好好朋友,你咁講野{:6_174:}
頁: [1] 2
查看完整版本: you tube 4k片

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。