theong 發表於 2017-11-29 11:46

請問同神七比較邊一部會佔優(動態/安全/用料)

dreamchung 發表於 2017-11-29 12:00

見大家玩得咁開心,我都想買部1400俾中置用!

komkom 發表於 2017-11-29 12:30

本人没有玩过神七或1400 所以不能给意見 抱歉

komkom 發表於 2017-11-29 13:02

波凸ching請問你的8802A去老奏5400後级 是用rca or xlr 的缐材呢

naviwow 發表於 2017-11-30 03:19

哈哈,師兄唔需要擔心安全,部機一定唔會爆炸{:1_339:}
5400A連開多個小時亦只是微暖,我部金仔反而熱好多。上面komkom兩部疊埋一齊有幾熱就要請教佢了。{:1_338:}

av81 發表於 2017-11-30 14:00

5400A 8000人仔(淘寶), 8歐400W x 5

7250 5080人仔(淘寶), 8歐250W x 7

EC7 15000港紙,8歐200W x 7

唔同價位其實好難比較,但攞佢地黎比又好自然會咁做

三部機我只用過神7,配Y 記5100 純前,睇戲非常好力,動態一流,好唔好聲就要比較過先知,同埋呢啲好個人口味同夾機,而我覺得質素一啲都唔差。期待有日可同場比較三機,同埋感受吓更高檔嘅歐美機Lexicon

回想返8,9年前用過rotel 1075,150w 5ch., 就真係覺得唔理想,好慢聲,無乜動態,好快就賣走左

Harry波凸 發表於 2017-11-30 15:16

komkom 發表於 2017-11-29 13:02
波凸ching請問你的8802A去老奏5400後级 是用rca or xlr 的缐材呢

電源缐我同QED,環繞喇叭缐亦是QED ,XLR用ACROLINK

komkom 發表於 2017-11-30 15:34

老奏的5400已使用两年 有時從早開到脕 只是微䁔 等到7250出左 再買多部 但7250輸出细的 但比較5400只是熱少少 我因地方有限 只能把两機叠起用 都冇过熱的問题 可開心使用中

komkom 發表於 2017-11-30 15:41

上下对叠位置

terry-chui 發表於 2017-12-1 16:53

換埋四隻鋁金屬腳會更穩定 更加好聲 只是四粒m4羅絲 不需要打開機箱
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 老奏7250後级 及5400A後级

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。