gurahamu 發表於 2017-11-25 11:12

小瑟 發表於 2017-11-24 17:10
如果你有雙HDMI, 個效果比 A10 好20%左右架~

請問暫時只得一條靚啲嘅AQ HDMI線, 一條原廠線, AQ應該插畫面定聲音輸出?

johnson_ha 發表於 2017-11-25 16:10

請問暫時只得一條靚啲嘅AQ HDMI線, 一條原廠線, AQ應該插畫面定聲音輸出?

緊係插畫面輸出

小瑟 發表於 2017-11-27 11:55

我就一定係畫行先.........聲音果條下一步先換, 因為畫面提升係好明顯的!!!{:6_138:}

paris 發表於 2017-12-7 21:18

剛收到 A11,即試玩影音分家,不過電視顯示不支援,但插回Amp main out一條HDMI出就正常,
已跟足開機程,先開AMP 跟著電視最後才開A11,但電視都顯示不支援!
請問可以點攪,是否setting問題?玩開A5及203電視一直都支援!

大玩偶 發表於 2017-12-7 22:27

HDMI 1 係影
HDMI 2 係聲

另外setting 多左一項 係主位 定 聲音優先

paris 發表於 2017-12-7 22:45

大玩偶 發表於 2017-12-7 22:27
HDMI 1 係影
HDMI 2 係聲

係喔,攪左一輪終於比我搵到呢個SETTING,張HDMI out up 自動改為main優先,
咁先至可以影音分家!

kame3019 發表於 2017-12-7 23:51

我今日都收到部A11
暫時仲慢慢試緊

但好快就發現個remote好遲鈍
有時對住部機0距離都要按幾下先有反應
係咪得我有咁既問題{:1_331:}

paris 發表於 2017-12-8 07:16

kame3019 發表於 2017-12-7 23:51
我今日都收到部A11
暫時仲慢慢試緊

都有少少遲鈍感,不過就冇你講得咁嚴重,按制都係要大力d,但都對比A5果個好,
但同203個遙控比就仲爭d!

小瑟 發表於 2017-12-8 08:28

paris 發表於 2017-12-7 21:18
剛收到 A11,即試玩影音分家,不過電視顯示不支援,但插回Amp main out一條HDMI出就正常,
已跟足開機程, ...

PARIS兄, 睇下呢個先!!

https://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=269161&page=1&extra=#pid4161777

小瑟 發表於 2017-12-8 08:30

各位A11既兄弟, EGREAT已經係我地度開左專區, 入面有三個版主, 二個廠方既人, 一個係香港余生, 如果大家有問題, 可以直接係果邊提問, 佢地會即時處理架!!!{:6_142:}

https://post76.hk/forum-167-1.html
頁: 1 2 3 4 5 [6] 7 8
查看完整版本: 聲畫分家雙 HDMI 輸出 Egreat A11 首批真機到著實測 (#44更新)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。