Kobekobe5310 發表於 2017-11-6 15:27

四海朋友分享 - Optoma HD27 FHD

驚覺唔止我一個丁緊 Optoma 投影機 ! {:1_264:} {:1_352:}
原來朋友都換左 ! 4K 的確好吸引!不過都係同我之前果部一樣, 都係入門系列 {:1_328:} Optoma HD27 !
佢選擇用牆做支點

幕就咁放 ~
畫面比我部 GT1080 顏色更豐富, 可能因為新色輪未用{:1_352:} 或者果個咩 Amazing Summer ~~~
部機風扇噪音比 BC26 同我果部(GT1080) 都細聲左
外觀整體修細,保留鋼琴白面, 掛頂就唔易花~
背後 I/O 只有 HDMI*2, USB (終於係普通USB埠),GT1080 果隻係舊頭 ...唔太方便吉野{:1_346:}
一般問題, 黑位層次唔夠,容易痴埋一堆,但依個價真心算{:1_347:}

估唔到有朋友有 !
純 Share ~ 勁開心{:1_328:}

mankoo米高 發表於 2017-11-7 09:23

{:6_193:}

andy3009 發表於 2017-11-12 16:44

哪裡入手hd27?現在約多少$ ?

大玩偶 發表於 2017-11-13 13:13

HD27 係 4K ?

Kobekobe5310 發表於 2017-11-14 15:51

andy3009 發表於 2017-11-12 16:44
哪裡入手hd27?現在約多少$ ?

觀塘 YOHO {:1_328:}

Kobekobe5310 發表於 2017-11-14 15:56

大玩偶 發表於 2017-11-13 13:13
HD27 係 4K ?

HD27 只係 Full HD 1920*1080 {:1_253:}
O記 4K 果隻好似叫 UHD60 ~~{:1_347:} 好想換...

大玩偶 發表於 2017-11-14 16:13

Kobekobe5310 發表於 2017-11-14 15:56
HD27 只係 Full HD 1920*1080
O記 4K 果隻好似叫 UHD60 ~~ 好想換...

哦 , 我都心思思緊 UHD65 {:6_157:}

andy3009 發表於 2017-11-14 17:30

你要埋佢送幕 可否淨機買?

Kobekobe5310 發表於 2017-11-14 18:02

andy3009 發表於 2017-11-14 17:30
你要埋佢送幕 可否淨機買?

{:1_347:} 我今晚問問個 FD 先 ~~

andy3009 發表於 2017-11-14 18:08

Thx Ching
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 四海朋友分享 - Optoma HD27 FHD

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。