Mosque 發表於 2017-11-10 17:21

leeon 發表於 2017-11-9 16:19
師兄A5畫質係咪好惦?

A5收貸了,肉眼看不出5和11的分別

sclendan 發表於 2017-11-10 18:23

hohodog900 發表於 2017-11-9 15:16
咦,其實大家都有同一問題,只喺之前我用A5冇咁高要求,依家A11要求高咗,留意多咗! ...

恭喜師兄!我都想買出到full menu的!

sclendan 發表於 2017-11-10 18:28

大玩偶 發表於 2017-11-8 15:18
對比 A5 既話就絕對係提昇 , 琴晚初試小小 !
好多位D 聲音實凈好多 , 不過唔知係咪新機未煲過 定點 !
好 ...

咁想請問各師位師兄, 如果A11聲效真係有d弱弱地, 咁HDMI1直上HDR TV, HDMI2唔解碼直駁AV amp, 用amp去解碼, 咁可否補返少少分呀??

sclendan 發表於 2017-11-10 18:34

jamesbon 發表於 2017-11-9 12:47
我用緊a5 都發覺部機無低頻,d 爆炸場面無晒feel, 我初初以為個woofer 壞左,但畫面就真係好靚 ...

見師兄咁講,都唔洗問你地聽歌得唔得啦⋯⋯

本來諗緊佢同203心大心細想改善埋聴歌,但係203冇menu冇埋jb唔洗諗了。{:1_336:}

hohodog900 發表於 2017-11-10 18:56

sclendan 發表於 2017-11-10 18:28
咁想請問各師位師兄, 如果A11聲效真係有d弱弱地, 咁HDMI1直上HDR TV, HDMI2唔解碼直駁AV amp, 用amp去解 ...

我已經聲畫分開駁了,遲啲用多條光纖HDMI比聲試下有冇改善!

sclendan 發表於 2017-11-10 20:35

hohodog900 發表於 2017-11-10 18:56
我已經聲畫分開駁了,遲啲用多條光纖HDMI比聲試下有冇改善!

我而家仲用緊DUNE HD咋,咁我諗對我來講點都有提升掛

nikkotsoi 發表於 2017-11-11 00:18

jamesbon 發表於 2017-11-9 16:17
係,就算扭大個woofer volume 都無用

唔怪得啦…
我用電腦睇好似仲多bass…

sclendan 發表於 2017-11-11 17:36

OPPO 203 Lossless High-resolution Audio
Audio format support has been expanded to multi-channel DSD64/128, as well as 192kHz/24-bit PCM used in high-resolution lossless formats such AIFF, ALAC, APE, FLAC and WAV. (DSD64 is played back in native mode or converted to PCM, DSD128 converted to PCM.)

A11
文件格式:M4A,MP1/2/3,MPA,WAV,OGG,FLAC,APE,CUE

聽歌方面唔洗聽齋睇都知係兩個世界黎......

Dennisz 發表於 2017-11-13 09:56

paris 發表於 2017-11-6 12:51
請問香港入貨要幾錢?平唔平過淘寶呢?
畫質同203平手就有得諗吓喎!
可否打開機內影吓用料係咩? ...

这次的A11香港一定会比大陆便宜

Dennisz 發表於 2017-11-13 09:58

ahlam 發表於 2017-11-6 16:33
同意X3

筹划中......
頁: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13
查看完整版本: 無人開,就由我膽粗粗試下……之……A11

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。