smilu_99 發表於 2017-11-1 14:27

KennyTam@FB 發表於 2017-11-1 12:54
咁又唔駛,我估唔用另一件TV 就得架喇……其實之前用過LG 手機,已對佢信心一般,不過諗住旗艦 TV 唔 ...

LG CS講開又係一肚氣,打電話上去話有專人會覆,send email第二日回電郵表示已有專人用電話聯絡並回覆,當然我電話都未響過啦
果個專人應該真係磚人!

rchan0901 發表於 2017-11-1 22:33

smilu_99 發表於 2017-11-1 14:27
LG CS講開又係一肚氣,打電話上去話有專人會覆,send email第二日回電郵表示已有專人用電話聯絡並回覆, ...

個人親身經歷,本來我都喜歡用LG的產品,最近在網上經EMAIL問CS有關我部2014尾的LG電視的技術問題,同日我亦致電熱線,但只叫我留低問題及電話號碼,一星期後終於收到電郵回覆,以為有咩好建議,一看把幾火,內容大致是收到了我的查詢,但建議我打去他們的熱線詢問,我火都黎,我上星期咪打左電話來,係你地公司無人回覆姐,現在只叫我打電話,咁個網上查詢用來做咩?!

smilu_99 發表於 2017-11-2 09:06

figo 發表於 2017-11-1 11:13
師兄有冇試過見到呢個畫面之後熄左電視再開?未試過可以試吓得唔得?

噙日終於唔嫌麻煩地reset部電視、4K player及AV amp。終於一切順利!Thank God!
但我好奇心驅使下再左set右set,發現原來當我set左電視Ultra HD deep colour去on之後就會出現閃白,set去off就沒問題了。我再上網check UP970又真係無寫到話support Ultra HD deep colour!
多謝各路師兄嘅意見及賜教!
不過LG嘅CS真是不敢恭維,Hotline就話有專人覆,石沉大海,電郵就話已有專人聯絡你,完全無幫助。反而Denon真係有人比到意見你,又幫你check啲線材sup唔support,更約你時間上去check機。下次唔敢買LG嘢咯!

figo 發表於 2017-11-2 12:49

噙日終於唔嫌麻煩地reset部電視、4K player及AV amp。終於一切順利!Thank God!
但我好奇心驅使下再左set ...

恭喜哂{:6_193:}

KennyTam@FB 發表於 2017-11-2 15:16

但我好奇心驅使下再左set ...

恭喜你,但我冇咁好彩,所有 source , amp, 已 support 4K deep color 4:4:4, 但仍舊中招,只係閃少咗,最後我用隔離牛推TV, 雖然情況大有改善, 但有時, 雖然好少,但會閃一下。

smilu_99 發表於 2017-11-2 17:27

KennyTam@FB 發表於 2017-11-2 15:16
恭喜你,但我冇咁好彩,所有 source , amp, 已 support 4K deep color 4:4:4, 但仍舊中招,只係閃少咗, ...

話雖如此,我重未用4K碟試機,話唔定到時又一鑊粥⋯⋯{:1_332:}{:1_332:}
頁: 1 2 [3]
查看完整版本: 4K電視下半營光幕閃白

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。