alan_wyl 發表於 2017-10-27 12:36

kingoffatboy 發表於 2017-10-25 17:36
試插返條T系,部A5唔插,試吓得得,因為部A5會影響cec control,之後影響埋arc,我之前都試過,仲有海美 ...

其實好睇 隻AMP 既FIRMWARE寫得好唔好,我TV SONY 9000C + AMP LX89,用開博爾 T系列HDMI 線,由HDMI(ARC)PLAY BACK電視節目既聲未出現過問題。當中HDMI PORT3 插住A5。

kingoffatboy 發表於 2017-10-27 13:23

alan_wyl 發表於 2017-10-27 12:36
其實好睇 隻AMP 既FIRMWARE寫得好唔好,我TV SONY 9000C + AMP LX89,用開博爾 T系列HDMI 線,由HDMI(AR ...

師兄,請問你部A5是不是直插電視hdmi,無經amp出電視?

hohodog900 發表於 2017-10-27 13:37

kingoffatboy 發表於 2017-10-27 13:23
師兄,請問你部A5是不是直插電視hdmi,無經amp出電視?

A5插 amp的

kingoffatboy 發表於 2017-10-27 14:27

hohodog900 發表於 2017-10-27 13:37
A5插 amp的

其實我想問alan_wy1

kingoffatboy 發表於 2017-10-27 14:33

因為大部出問題都是A5插amp去電視出問題,A5直出電視就冇人講出問題。如果A5直出電視再回傳返電amp,會自動降轉返去2聲道

alan_wyl 發表於 2017-10-30 18:34

kingoffatboy 發表於 2017-10-27 14:27
其實我想問alan_wy1

A5和其他HDMI DEVICE (6個) 直插AMP,全部靠AMP既 OUTPUT去 TV
PIONEER AMP唔係個個PORT可以出到4K,LX89就得PORT 1 & 2係可以4K出,你留意一下!

alan_wyl 發表於 2017-10-30 18:36

kingoffatboy 發表於 2017-10-27 14:33
因為大部出問題都是A5插amp去電視出問題,A5直出電視就冇人講出問題。如果A5直出電視再回傳返電amp,會自動 ...

既然有部AMP,做乜仲要咁轉接由TV BACK TO AMP,直篤AMP就簡單直接少問題

nikkotsoi 發表於 2017-10-30 18:40

我z9d
t系線 hdmi3 arc 去 marantz nr1607
之後 egreat a5, pc , mytv super
都係駁amp
無問題

kingoffatboy 發表於 2017-10-30 21:45

alan_wyl 發表於 2017-10-30 18:36
既然有部AMP,做乜仲要咁轉接由TV BACK TO AMP,直篤AMP就簡單直接少問題

明白,唔好意思,証明你部amp嘅firmware 做得好

lkw2005 發表於 2017-11-1 16:21

之前部DENON AMP都試過同部SONY TV ARC回傳失敗,電視彈左句與音響系統連接失敗出黎
後來醒起好耐之前有人講過AMP有咩問題就抆電再插,跟住就得左

不過搞返掂個ARC之後部AMP次次都跟電視一齊著,ARC都有佢既缺點
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: Sony Z9D ARC to Pioneer LX901 問題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。