bellyjerry 發表於 2017-10-18 18:11

Denon 4400 Wifi connect問題

是咁的,小弟部Denon 4400上星期已收到貨,so far暫時各方面都尚算滿意,唯獨是上網連線有問題,不論插Lan線或wifi都connect唔到屋企個wifi,見呢期咁多師兄都入手Denon,乘機問下其他師兄有冇類似情況?定係部機set漏咗啲嘢攪到connect唔到?希望各師兄可指教下,謝謝!

funny1 發表於 2017-10-18 18:25

Lan線都唔得咁大獲?4400可以好似手機咁search個wifi 入番ssid同password連接,其他ip address嗰啲我由佢用auto一駁就ok..在剛開機時佢要用十多秒時間去assign network,小弟個wifi 係linksys ea7500..

Chrisboyboy 發表於 2017-10-18 20:44

我都對應到

ahp818 發表於 2017-10-19 08:54

我都對應到 x 2

funny1 發表於 2017-10-19 09:37

搞掂未{:1_342:}冇network玩少好多嘢。。{:1_255:}

bellyjerry 發表於 2017-10-19 09:53

funny1 發表於 2017-10-19 09:37
搞掂未冇network玩少好多嘢。。

未攪掂呀師兄,呢兩日已試過好多次都一樣connect唔到,我而家懷疑部機connect嗰part有問題,因為根據經驗如果部機一切正常的話,search wifi時就算搵唔到我屋企個Network,多多少少都可以搵到其他network的,但而家情況就真係乜都search唔到,最大鑊係唔行wifi,插埋lan線佢都冇反應,哎,好灰呀{:6_123:}

funny1 發表於 2017-10-19 10:00

bellyjerry 發表於 2017-10-19 09:53
未攪掂呀師兄,呢兩日已試過好多次都一樣connect唔到,我而家懷疑部機connect嗰part有問題,因為根據經驗如 ...

{:1_247:}{:1_247:}可能真係要換過部{:6_148:}{:6_148:}

joe226 發表於 2017-10-19 12:27

Reset 部機試下

bellyjerry 發表於 2017-10-19 20:35

唔該晒咁多位師兄,問題終於解決了,用最簡單最old school嘅方法:掹插蘇再插過!!!之後馬上連線了{:6_125:}

wman 發表於 2017-10-19 21:15

bellyjerry 發表於 2017-10-19 20:35
唔該晒咁多位師兄,問題終於解決了,用最簡單最old school嘅方法:掹插蘇再插過!!!之後馬上連線了...

最原始及最有效的方法 {:6_176:}
頁: [1] 2
查看完整版本: Denon 4400 Wifi connect問題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。