lauho 發表於 2017-10-2 15:59

JL F113爆邊

假期遇著落雨,咁就當然黑仔啦!!

點黑都好,都唔及呢鍋黑!{:1_331:}

爆咗!真係爆咗!!{:1_247:}

睇睇下戲,突然間…… 咁就無咗~

我相信就泡沫邊老化引致,唔關產品質量事,呢個十仔都有好多年曆史啦!

都差唔多係時候啦!{:1_262:}

有邊個事兄知道香港有呢款邊售,因為我唔想搬出去維修,諗住自己搞掂就算數!太重啦!!

MingSir 發表於 2017-10-2 16:01

ebay

lauho 發表於 2017-10-2 16:05

MingSir 發表於 2017-10-2 16:01
ebay

師兄好快手啊!

揾到一間,但佢唔受TT匯款!

但我只係可以做到TT銀行過數到國外!{:1_331:}

Paypal要揾其朋友先得。

wman 發表於 2017-10-2 16:14

嘩 ,真係爆出來喎 {:6_200:}

alanadc23 發表於 2017-10-2 16:55

lauho 發表於 2017-10-2 17:08

wman 發表於 2017-10-2 16:14
嘩 ,真係爆出來喎

泡沫邊老化引致!

睇戲都係唔好太激啦{:1_258:}

lauho 發表於 2017-10-2 17:11

alanadc23 發表於 2017-10-2 16:55
自己換邊 easy

因為要搬出搬入,實係比較麻煩,仲要係非常重!

但宜家揾緊香港邊度有邊賣

man125 發表於 2017-10-2 18:28

http://www.ebay.com.hk/itm/JL-Audio-13W7-D1-5-Subwoofer-13-5-Speaker-Foam-Edge-Repair-Kit-Single-/141456199450?hash=item20ef724f1a:g:3sQAAOSw1XdUU~NX

不用900買兩條連運費

googleli 發表於 2017-10-3 15:21

係咪有D野可以搽左等佢無咁易爆

lauho 發表於 2017-10-3 23:54

googleli 發表於 2017-10-3 15:21
係咪有D野可以搽左等佢無咁易爆

泡沫邊喇叭應該就冇野可以搽,到期就要換。

橡膠邊都好似仲有D野可以搽下,等佢無咁容易氧化,但都會老化要換。
頁: [1]
查看完整版本: JL F113爆邊

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。