matt88p 發表於 2017-9-25 12:45

Jazzgd1 發表於 2017-9-25 11:46
個人覺得最好有大概thx要求好D,上個月入左隻2手b&w ds6,真係同之前細細隻差好遠,現時D戲唔只出較果咁簡 ...

Surround一定係大隻好啲,我以前自己曾經用一隻細細隻嘅klipcsh RB41 做surround, 後尾換咗一隻jbl studio 530, 直頭兩個世界,淨係低音已經好幾倍!

Lching 發表於 2017-9-25 13:49

chanleechan 發表於 2017-9-25 10:52
後置 & 天花用緊 2對 JBL control x (前中置也是 JBL).............價位 & 效果滿意

不過也要看是否 ...

請問師兄前中置 JBL 係咩型號 ? 想參考下你個cases{:6_122:}thx !

alleelarry 發表於 2017-9-25 14:11

chanleechan 發表於 2017-9-25 10:52
後置 & 天花用緊 2對 JBL control x (前中置也是 JBL).............價位 & 效果滿意

不過也要看是否 ...

而我自己只用了四只 CONTROL X 做天花喇叭,後面的四只沿用舊既 MIRAGE Omni 150,前面的是 JBL Studio 590, LS-Center, E150P{:6_142:}

alleelarry 發表於 2017-9-25 14:16

Surround一定係大隻好啲,我以前自己曾經用一隻細細隻嘅klipcsh RB41 做surround, 後尾換咗一隻jbl stud ...

530 用黎做前罝已經相當不錯,用黎做後罝梗無問題啦!但基建於樓主畢值有限,CONTROL X 個人來說算是合適!

chanleechan 發表於 2017-9-26 01:02

alleelarry 發表於 2017-9-25 14:16
530 用黎做前罝已經相當不錯,用黎做後罝梗無問題啦!但基建於樓主畢值有限,CONTROL X 個人來說算是合適 ...

Agree no more

{:6_139:}

chanleechan 發表於 2017-9-26 01:04

Lching 發表於 2017-9-25 13:49
請問師兄前中置 JBL 係咩型號 ? 想參考下你個casesthx !

Front-Jbl LS60
Centre - Jbl LS centre
Middle top / surround - Jbl control x

alleelarry 發表於 2017-9-26 07:41

chanleechan 發表於 2017-9-26 01:04
Middle top / surround - Jbl control x

會唔會係 7.1.4系統呢?AMP 又會係邊一家的呢?{:6_141:}

chanleechan 發表於 2017-9-26 19:27

alleelarry 發表於 2017-9-26 07:41
會唔會係 7.1.4系統呢?AMP 又會係邊一家的呢?

只係 5.1.2 , 已經大滿足

Amp 係 onkyo 5530

{:6_143:}

mark1 發表於 2017-9-26 20:16

前面同C兄一樣,BUT 后面用530, REALLY 爽, AB 過25AV 同佢, 佢既還原度高好多,HORN味又重........{:1_339:}

mark1 發表於 2017-9-26 20:17

Surround一定係大隻好啲,我以前自己曾經用一隻細細隻嘅klipcsh RB41 做surround, 後尾換咗一隻jbl stud ...

530 SURROUND REALLY NO DUCK TO LOSE~~~~~~
咁既價值好爽~~~{:1_339:}
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 環迴後置喇叭

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。