Ken704 發表於 2010-1-8 17:30

pepsiman 既自家Pizza真係好正. 最衰只係比到10分,
如果可以比100分就差唔多, 話時話pepsiman岩岩出院
各位真係要比D時間pepsiman休養下身體.
之前睇到有hktvro & eddychan882000 2位師兄想整Pizza
我諗整埋之後. 暫時唔好再叫整Pizza住啦!!!
之後如有各位師兄想要就另作安排 {:1_253:}

eddychan882000 發表於 2010-1-8 17:35

謝Pepsi兄意見.
Ken兄你都同Pepsi兄幾好朋友噃!!!

hktvro 發表於 2010-1-9 07:59

師兄,咁就快o的出多兩個post升呢啦,
你的家庭影院分享等緊你啊............{:6_237:}
pepsiman 發表於 2010-1-8 11:52 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif
器材都還未齊人 , 要出報告真是有排等!
人窮又想玩AV , 唯有供完一件先到下一件.

供/買機時間表及路線圖
二年前-----------46X300A ,MTV3000
一年前-----------大陸仿kit4膽機,上海仿ProAc 1sc
上年頭-----------高清播放HD100 , 何x華Dac100
上年尾-----------SC-LX81 ,MK KX12sf
今年中-----------前置?,中置?,後置?,oppo83
明年-------------玩投影......

hktvro 發表於 2010-1-9 08:33

請收e-mail.......{:6_142:}
pepsiman 發表於 2010-1-8 10:55 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif
百事兄 , 收不到 , 請重發.

kcmak43396 發表於 2010-1-10 16:14

pepsi兄,
我又想要做白老鼠(HRS-12,做13"*13") !{:1_332:}
建議用4~5分厚黑麻石上加EVA薄墊後,
包黑色絨面.
底加2條厚吸震墊&中間加W型吸音.{:1_344:}
是否可行.請指教!{:1_332:}

pepsiman 發表於 2010-1-10 19:59

有研究之至,不過相信黑麻石上加EVA薄墊效果可能同齋EVA20mm墊差唔多,
始終都係講求十仔直接接觸係咩o野物料,我稍後都會嘗試一下EVA墊上加石,
試試效果如何....{:6_141:}
至於中間加W型吸音,我無去刮過有無呢隻W型吸音賣,
因為我唔係好理解佢有咩o野作用,亦唔知市場上有無得賣,
如果你試完俾個pm我話我知結果吖.....{:6_138:}

faigoal 發表於 2010-1-10 20:08

我都等緊一隻簽名版{:6_138:}

kcmak43396 發表於 2010-1-10 20:25

有研究之至,不過相信黑麻石上加EVA薄墊效果可能同齋EVA20mm墊差唔多,
始終都係講求十仔直接接觸係咩o野物料,我稍後都會嘗試一下EVA墊上加石,
試試效果如何....{:6_141:}
至於中間加W型吸音,我無去刮過有無呢隻W型吸 ...
pepsiman 發表於 2010-1-10 19:59 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif
pepsi兄,
我意思是用4~5分厚黑麻石上面加EVA薄墊後,包黑色絨面.
如可行我又想你幫手做1塊(HRS-12,做13.5"*13.5") .
如星期六,日我可幫手一齊做!Thanks!

pepsiman 發表於 2010-1-14 18:04

終於趕起o左o的pizza債,可以派貨...{:6_207:}

pizza四兄弟...{:6_193:}

Ep-71 發表於 2010-1-15 09:56

再做多 9999 件 pizza, 應該夠盈利上市喇.................{:6_237:}
hkp1196 發表於 2010-1-14 18:35 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

{:6_237:} {:6_237:} {:6_237:} 上市好!!

咁...幾時派股息比我地..{:6_190:} {:6_190:}
頁: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17
查看完整版本: Pepsi-pizza出爐o勒!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。