owen789 發表於 2017-8-25 12:47

大鑊買咗Sony X9300D半年,冇零件換咗部X9300E比我

上星期發現有兩行橫線{:1_250:} 約咗星期三上嚟整,可惜打風,風暴過後冇晒消息,Sony好像風一樣...............

更新
sony上星期覆我話冇零件,又唔想我等太耐,直頭換咗部X9300E比我,我即係答應啦{:1_344:} {:1_344:} ,買行貨有呢到好處喇

畫面,聲音真係提升不少,其他我唔詳盡講

diyman 發表於 2017-8-25 13:10

Ching,
有時買野真係要撞手神,半年真係短D,不過向好處看,可能 Sony 幫你换部新机呢!

Tailiang 發表於 2017-8-25 14:45

放心啦...未過保養、有得整就整
冇得整...就一部換一部.

goodnight 發表於 2017-8-25 15:06

放心約師傅睇完,如果係panel燒會幫你換過一部

SonSon 發表於 2017-8-25 15:23

天災黎唔到冇人想,都要比人再安排時間嘛

leoleoc 發表於 2017-8-25 16:17

照這個代理的口碑,唔使擔心,一係幫你整,一係換過部同型號新機比你,
如果冇貨,就換最新型號比你,如果係換9300E就發達啦! {:6_157:}

chinghon718 發表於 2017-8-25 16:34

之前試過買部sony幾個月後右手邊有條打直綠線!打上保養講咗個情況!師傅上來睇咗話面板壞要換新(佢直頭帶理新板一次過換埋!)
最攪笑係换完以為一天光哂!
點知睇咗一個星期個畫面右邊同一位置又有條一樣嘅綠線!結果又要換不過無貨要等兩星期!換完後終於無事!(其實應該唔關sony質素事!原來部機係用三叔面板的)
同時期本來想上大陸買大電視
不過試過呢單野之後!發覺有保養好緊要!

wklie 發表於 2017-8-25 16:55

According to foreign web sites, X9300D is using an AUO panel.

Tailiang 發表於 2017-8-25 17:13

好在加多3年保,啱啱第四年,又係冇得整
佢換8500E俾我
亦可以補錢換9000同9300
餘下一年保養就退錢

小瑟 發表於 2017-8-25 23:12

Tailiang 發表於 2017-8-25 17:13
好在加多3年保,啱啱第四年,又係冇得整
佢換8500E俾我
亦可以補錢換9000同9300

信我撇如果加唔多錢,老x都9300E, 因為可更新玩埋Dolby Vision,包你玩多幾年貨仔。{:1_339:}{:1_339:}{:1_351:}
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 大鑊買咗Sony X9300D半年,冇零件換咗部X9300E比我

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。