andychankk 發表於 2017-8-21 11:10

未來網買線(futureshop)

未試過這裡買,請問有甚麼需要注意?

oldj 發表於 2017-8-21 11:44

喇叭線, 要留意部份型號有可能會係未來網代工, 包裝和廠線可能會有不同
電源線, 要留意插頭制式, 不只英美, 還會有其他制式提供
運費, 如購買多過一樣物品, 有時候分開購買運費可能會仲平

andychankk 發表於 2017-8-21 12:26

oldj 發表於 2017-8-21 11:44
喇叭線, 要留意部份型號有可能會係未來網代工, 包裝和廠線可能會有不同
電源線, 要留意插頭制式, 不只英美, ...

Thanks 師兄,都係想買條AQ rocket 44玩下,見佢半米咁買,好似化算些。不過準備落單時,又問話用咩插,即係佢幫我改定係原本只係淨線無插配埋?

oldj 發表於 2017-8-21 14:02

佢地有代工喇叭線, 長度, 接頭安裝, 如果你想要原廠線, 要問清楚

SonSon 發表於 2017-8-21 18:10

andychankk 發表於 2017-8-21 12:26
Thanks 師兄,都係想買條AQ rocket 44玩下,見佢半米咁買,好似化算些。不過準備落單時,又問話用咩插, ...

價錢只係散線, 如果加插頭另計, 會代工裝埋

Rakehell 發表於 2017-8-21 18:17

買過好多次。手工好好。
同意樓上師兄經驗,有時逐件買嘅運費會平過group埋一張單單。
同意注意用咩貨幣。有時佢個兌率會傻傻地,用某一隻貨幣會特別平。不過近來少見。

andychankk 發表於 2017-8-21 19:53

唔太識,其實直隊好聲d定係連插買好?個插都幾貴

Rakehell 發表於 2017-8-21 20:11

andychankk 發表於 2017-8-21 19:53
唔太識,其實直隊好聲d定係連插買好?個插都幾貴

基本上/理論上,愈少接駁愈好呱。但聽唔聽得出就視乎機/喇叭/耳仔。我無試過AB test,太麻煩。
我後置唔會點換線upgrade, 所以喇叭果面裸線直入。其他全部用蕉入amp, 叉入喇叭。我部amp入左櫃,要我摸黑用手裸線入amp 仲難過玩特技。
裸唔裸線,好睇個人情況。

rictsang 發表於 2017-8-21 23:29

SonSon 發表於 2017-8-21 18:10
價錢只係散線, 如果加插頭另計, 會代工裝埋

Can C Hing tell how many days would they take to deliver to Hong Kong ?

mkl 發表於 2017-8-22 09:13

rictsang 發表於 2017-8-21 23:29
Can C Hing tell how many days would they take to deliver to Hong Kong ?

About one week
頁: [1] 2
查看完整版本: 未來網買線(futureshop)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。