white44water 發表於 2017-8-15 22:06

Yamaha YPAO 設定 error 一問

剛入手3070
想著玩atmos
但開機auto setup 設定 YPAO時

隨機會出現以下既情況
圖一

圖二

圖三

本身玩5.1.2
唔知點解ypao過程中,會隨機出現圖一與圖二的情況
話我插左一邊無插另一邊,但當然我係完全插對的,而出現error既喇叭我都是無用的,係無野插係度

有時又會過到
但出現圖三既情況,佢無啦啦自動幫我找到一個後置同拾仔

請問我是否要七日內換機?
謝謝

bbmagic 發表於 2017-8-15 22:18

C Hing, 我剛入2070, 第一次按YAPO setting都detect唔到D speaker, 再按多一兩次又detect 到,

white44water 發表於 2017-8-15 22:19

bbmagic 發表於 2017-8-15 22:18
C Hing, 我剛入2070, 第一次按YAPO setting都detect唔到D speaker, 再按多一兩次又detect 到, ...

唔係detect唔到
係detect多左同detect錯

我試左十幾次都有一次detect正確

但.............這是我部機有問題
定yapo有問題?

bmonkey999 發表於 2017-8-15 22:26

white44water 發表於 2017-8-15 22:19
唔係detect唔到

隔離台問Patrick lee, 上次我有嘢唔知道都喺嗰度問,Yamaha 專區。

white44water 發表於 2017-8-15 22:30

bmonkey999 發表於 2017-8-15 22:26
隔離台問Patrick lee, 上次我有嘢唔知道都喺嗰度問,Yamaha 專區。

請問隔離台即係?
謝謝

bmonkey999 發表於 2017-8-15 22:33

white44water 發表於 2017-8-15 22:30
請問隔離台即係?
謝謝

Hiexxx

akira11092 發表於 2017-8-15 22:51

恭喜師兄咁快入手 3070, 等你報告

akira11092 發表於 2017-8-15 22:52

恭喜師兄咁快入手 3070, 等你報告

bbmagic 發表於 2017-8-15 23:23

唔係detect唔到

我都是5.1.2,
C Hing是否biwire接駁或去YAPO manual看看可否修改。另YAPO AUTO可選要否detect 角度及……

white44water 發表於 2017-8-15 23:32

bbmagic 發表於 2017-8-15 23:23
我都是5.1.2,
C Hing是否biwire接駁或去YAPO manual看看可否修改。另YAPO AUTO可選要否detect 角度及… ...

是否biwire接駁?唔係,正常一部amp, 5.1.2

或去YAPO manual看看可否修改?應無,點都要auto自動detect

另YAPO AUTO可選要否detect 角度及……?這個無關,點set都會隨機出現error

我試左1X次
剛剛卒之剛好detect到5.1.2.............

請問師兄你係咪每次都得?
係無問題?

謝謝
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: Yamaha YPAO 設定 error 一問

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。