tamamakenny1997 發表於 2017-8-5 23:42

DENON VS MARANTZ...

小弟二字出頭,本身無稔住換屋企人部amp...但部onkyo amp係親戚俾我,但前個星期燒左。咁唯有自己買翻部俾自己。請問下大家會建議我買 DENON AVR-X2400H定 Marantz SR5012? 小弟讀緊書所以 budget 有限,平時睇演唱會同聽歌多。 小弟想聽下各位意見,感激萬分...另外想問下視聽展買會唔會有平,定同係旺角買差唔多? {:9_434:}

DENON AVR-X2400H

MARANTZ SR5012

alanadc23 發表於 2017-8-5 23:58

figo 發表於 2017-8-6 00:19

其實Marantz會好D,Denon 呢個型號D聲會薄D,其實Marantz 5011都好ok,不過唔知市面仲有冇貨。

toms110 發表於 2017-8-6 15:06

師兄, SR5012貴X2400 $2xxx喎, 點比??{:6_121:}

tamamakenny1997 發表於 2017-8-7 00:34

toms110 發表於 2017-8-6 15:06
師兄, SR5012貴X2400 $2xxx喎, 點比??

我上星期係旺角當日問 Denon 37XX Marantz 46XX ...{:9_418:}

toms110 發表於 2017-8-7 01:10

tamamakenny1997 發表於 2017-8-7 00:34
我上星期係旺角當日問 Denon 37XX Marantz 46XX ...

師兄問5011定5012? 5012啱啱7月出, 跌咗咁多?{:6_141:}

wmmokk 發表於 2017-8-7 12:17

toms110 發表於 2017-8-7 01:10
師兄問5011定5012? 5012啱啱7月出, 跌咗咁多?

{:1_333:}我問過都真係咁上下價

其實樓主用咩喇叭? 一般bookshelf 可以考慮埋NR1608

Rotork 發表於 2017-12-16 22:51

請問樓主買左邊部機?我都有相同問題

apple11g 發表於 2017-12-17 10:06

SR5012 $46xx 我係AV Life 老友買,7:F 國際唔知有冇

apple11g 發表於 2017-12-17 10:11

靚仔的,聲不錯,應介符 Denon 3400~4400 之間
頁: [1] 2
查看完整版本: DENON VS MARANTZ...

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。