waiwai929 發表於 2017-7-7 07:51

ak3系機加amp係恐怖 試過熱到辣手

moneyx3 發表於 2017-7-7 10:59

zore0083 發表於 2017-7-6 23:11
這個套在旺角很多地方都找不到,好像很貴。
今天試了 WM1A 發覺 4.4 輸出真的改善了很多和AK320 + AMP 不 ...

好似要1.1k,但係部機加起尼到要近18k,個套好fit同可保護部機,d用料都好好,我覺得值得買

星喚魂 發表於 2017-7-7 11:48

zore0083 發表於 2017-7-6 23:11
這個套在旺角很多地方都找不到,好像很貴。
今天試了 WM1A 發覺 4.4 輸出真的改善了很多和AK320 + AMP 不 ...

我係380+AMP用家.
2.5MM頭係堅易壞, 用左3個月就壞左 (左邊無聲).
維修完之後用多2個月, 2.5MM頭又有問題, 放係褲袋行路會聲會斷斷續續, 結果要拎住聽.
佢個維修時間又得星期1-5, 要等平日放假先去到.
好在仲係保養期內{:6_123:}
如果過左保養都仲係KEEP住壞的話, 都可能轉會去SONY.{:6_146:}
因為我之前個AK120II又壞左個MON(又係一年內),
AK無可否認係個樣好鬼靚又特別, 聲底又正, 但係甘唔耐用 (完全無跌過, 無掂過水) 真係開始無咩信心{:6_123:}

另外, 我無用CASE, 我鍾意佢GE金屬感{:6_122:} , 平時就用個盒入住佢 拎出街.

moneyx3 發表於 2017-7-7 11:53

星喚魂 發表於 2017-7-7 11:48
我係380+AMP用家.
2.5MM頭係堅易壞, 用左3個月就壞左 (左邊無聲).
維修完之後用多2個月, 2.5MM頭又有問 ...

吓!!甘我真係好彩,以前用ak120,同而家320都冇壞過.我都聽過個頭易壞所以唯有非必要都吾拔出尼,出入都好小心

星喚魂 發表於 2017-7-7 14:20

moneyx3 發表於 2017-7-7 11:53
吓!!甘我真係好彩,以前用ak120,同而家320都冇壞過.我都聽過個頭易壞所以唯有非必要都吾拔出尼,出入都好 ...

me too. 我連轉都唔敢轉2.5mm條線頭...
結果都係壞.{:6_123:}

我都問過維修果個RECEPTIONIST, 係未好多人壞 2.5mm頭?
佢都尷尷尬尬話 "都係GE。。2.5MM頭甘幼, 要處理甘多野)...."
唔知佢GE理論岩唔岩LA, 不過我個2.5mm頭就真係不停有事{:6_156:}

moneyx3 發表於 2017-7-7 14:31

結果都係壞.

{:6_126:} 苦命呀!

zore0083 發表於 2017-7-7 21:31

VanNuys 這個好像是日本牌子,它的產品都幾貴下。
我就是怕2.5會易壞,所以考慮緊要唔要換 WM1A。
之前用 AK70 差不多一年都沒有問題所以先升級 AK320。
因為 AK 的設計,系統及聲底真是很好。
其他廠真的是比不上,連設計比較好的SONY 我都覺得比不上 AK 的3系列。
如果唔換機考慮緊 MITER,DIGNIS 380+AMP套 及 BORSA。
謝謝大家

sunnyslhf 發表於 2017-7-8 01:08

結果都係壞.

2.5 整過一次, 不過機已過保,希望唔會再壞啦。

zore0083 發表於 2017-7-8 12:02

jackytcm 發表於 2017-7-8 11:38
Dignis套 & Vannuys套

有錢人{:1_329:}
請問邊隻最好用?
謝謝

zore0083 發表於 2017-7-8 12:27

jackytcm 發表於 2017-7-8 12:11
呢兩個我自己最喜愛

謝謝你
我考慮下先,因為這個套現在最平都要一千{:1_260:}
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: AK320 + amp 發熱問題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。