paris 發表於 2017-6-23 15:57

jackho 發表於 2017-6-23 14:06
HDMI version 1.3a

部 Amp 係無得 update firmware 嘅,因為當年沒有這麼先進。

個人覺得係部AMP有問題!

matthew 發表於 2017-6-23 16:10

jackho 發表於 2017-6-23 15:15
謝謝大家熱心回覆。

1. 我試了 Hard Reset 部 AMP.

https://post76.hk/data/attachment/forum/201706/06/121908nug2z9uguuyduu8u.jpg

DTS 兼容開左未?

如果都開埋, 你又CHECK過SETTING 冇問題, FILE 又冇問題, 就真係唔夾部AMP 了

jackho 發表於 2017-6-23 17:22

matthew 發表於 2017-6-23 16:10
DTS 兼容開左未?

如果都開埋, 你又CHECK過SETTING 冇問題, FILE 又冇問題, 就真係唔夾部AMP 了...

試過晒了

jackho 發表於 2017-6-23 17:27

paris 發表於 2017-6-23 15:57
個人覺得係部AMP有問題!

我唔太清楚,因為用過幾部 Media Player,連接上去都冇問題。

會唔會係 A5 D 規格太新,唔向下兼容?

on_1020 發表於 2017-6-23 17:44

我都未解決。。。a10去onkyo. 都出唔到一代音效。 余生話 等a10升級中解決。   宜家玩得唔開心。

大玩偶 發表於 2017-6-23 18:12

on_1020 發表於 2017-6-23 17:44
我都未解決。。。a10去onkyo. 都出唔到一代音效。 余生話 等a10升級中解決。   宜家玩得唔開心。   ...

Onkyo 好似係個別 A10 出問題 ,

上星期已聽到有 網友話去 余生到搞返掂 , 師兄再搵返 余生問下啦

大玩偶 發表於 2017-6-23 18:22

jackho 發表於 2017-6-23 17:27
我唔太清楚,因為用過幾部 Media Player,連接上去都冇問題。

會唔會係 A5 D 規格太新,唔向下兼容?

如果已經測試 部AMP 夾其他野出到 Bitstream DTS-MA , ( 據你所講既器材 , 好似得 RS200 有 DTS-MA , AppleTV 好似得DD5.1 姐喎.... )

而部 A5 又肯定係機件正常 , 測試過無問題 ,

咁可以做既真係唯有從多方面去試 , 或者搵D 馬蘭士 既機主問下 !

曾經我印象有A5/A10 用家 Yamaha AMP 既機主分享過 , 部AMP 要跟說明書做某D Setting 先可以出到 4K 定某D 野啦......

所以.... 希望有 馬蘭士 用家路過可以解答到你 !

on_1020 發表於 2017-6-23 18:22

大玩偶 發表於 2017-6-23 18:12
Onkyo 好似係個別 A10 出問題 ,

上星期已聽到有 網友話去 余生到搞返掂 , 師兄再搵返 余生問下啦...

哦哦。   兄師收到。 thx. 問下余生先

raylee 發表於 2017-6-23 20:30

樓主, 我用A10, 暫時無咁多問題. 係播HRD10 片時會有BUG, 無解.

jackho 發表於 2017-6-23 21:32

大玩偶 發表於 2017-6-23 18:22
如果已經測試 部AMP 夾其他野出到 Bitstream DTS-MA , ( 據你所講既器材 , 好似得 RS200 有 DTS-MA , App ...

Apple TV gen4 用 apps 可以出到 DTS signal , 部 amp detect 到.

Egreat R200-II 亦可出到一般DTS , 部 amp detect 到.

而家情況係所有DTS同 AC3都唔得
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: Egreat A5 同部 Amp. 唔夾?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。