MM622 發表於 2017-6-21 10:34

Kaiboer 開博爾 HDMI cable 問題

Kaiboer 開博爾 HDMI cable 有 T (粗圓身) 及 L (扁身) 兩種型号, 請問兩款的聲音同晝面質素很接近嗎?
因有2條 HDMI 要入牆, 由牆中間拉到牆下面去 Blu-Ray Player 同 AV Amp, 扁身線應該會比較容易拉嗎? 但我怕佢太軟難堆落去牆下面個窿.

另外 T 型 HDMI (粗圓身) 缐身硬嗎?

我冇淘宝 account, 在香港可以買到嗎?

paris 發表於 2017-6-21 10:45

T系圓線較硬身,直去唔駛轉都就可以,要轉L位就難攪,
可以考慮用光纖,線身軟好轉灣!

MM622 發表於 2017-6-21 11:06

paris 發表於 2017-6-21 10:45
T系圓線較硬身,直去唔駛轉都就可以,要轉L位就難攪,
可以考慮用光纖,線身軟好轉灣! ...

THX, Ching

咁光纖 HDMI cable 有冇好介紹? 唔要貴野, 要CP 值高, 聲晝有一定質素, 最重要係响香港可以買到. thx

大玩偶 發表於 2017-6-21 12:38

L 線同 T 我都買左返黎玩 , 不過不失囉 .... 但真係好硬的....

如果要拉得遠又想軟身 , 去未來網搵下囉 ,

早排有個POST 都講緊 森林 做緊特價 HDMI 2.0 有認證線 , 平靚正囉算係

tony019002 發表於 2017-6-21 12:41

申請番個淘寶account
唔洗錢
同好易用同方便家下
好多音響配件都搵到
平靚正

paris 發表於 2017-6-21 14:43

MM622 發表於 2017-6-21 11:06
THX, Ching

咁光纖 HDMI cable 有冇好介紹? 唔要貴野, 要CP 值高, 聲晝有一定質素, 最重要係响香港可以 ...

要平野但又要聲畫有質數CP值高,仲要係香港有得賣,咁去2手區搵吓有冇人放出黎!
或者師兄你去淘寶搜尋吓先,搵到岩既咪自己開個AC買,好方便又唔駛收錢既!

pac 發表於 2017-6-21 14:56

https://post76.hk/thread-257017-1-1.html

依條聲畫俱佳,100m都無問題.仲系HDMI 2.0{:6_193:}

MM622 發表於 2017-6-21 16:28

pac 發表於 2017-6-21 14:56
https://post76.hk/thread-257017-1-1.html

師兄

韓國 Opticis 有1M, 3M 光纖HDMI 2.0線嗎? 佢地D HDMI 都好長

http://www.opticis.com/2011/english/2_product_M1-2000.html

香港買到嗎? thx.

pac 發表於 2017-6-21 16:42

MM622 發表於 2017-6-21 16:28
師兄

韓國 Opticis 有1M, 3M 光纖HDMI 2.0線嗎? 佢地D HDMI 都好長

最短10m
香港買到,我可以代購

其實捲起不阻地方的

MM622 發表於 2017-6-21 17:23

實際3M 卷蛋到 10M 太跨張, 而且扒機身後d 位唔多, 不太適合我
頁: [1] 2
查看完整版本: Kaiboer 開博爾 HDMI cable 問題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。