hksarac 發表於 2017-8-19 15:20

今天我都去了三和行買

https://lh3.googleusercontent.com/fgkYLaZlOyvufrRbN0ZVAEmAbN5Y4pyR_5Z43H4Fd33zrJHGJBI6PqQ1HbCZ5ZNmh_UXqI7PcnimDk3_73933Fhjy8e01KH8KdbdZCW-JNxao1pwVOS-FWmNrM_LT4Wgkk-1p1l8ginQDjNS5tpM8bZTD00YO5_-jnc7HyaZ2le6VPBDQiEiF6K40FCbZz83MQ0p2OjODJa9BcFl6ibCs78i1y9wf5SjjF2Eb1GXvfab8kFxbDcOIw72eSln89ECw2BHvN799AVWNZG6BImqr0wvQx1wAJ6k5Zi9LI2JSyPCBz-6XivLp2IQgeWJ03ldQoSgKtBdHvqjOSIzGLH0a7MeRF2y-os3xdV0LcJSf8wh69AG8N8uaAqQ0i5ebWVRgA9h2TB7uXmO_vGOFS2FyHZSaOpV8mkN0jGIlku9UJLzRv3GNnt-lYhxahtigIriewbJmH2EhK98L-K5zfi3RyZo2v0d0HTeuHXtIzINMZPly46j-aJMOTTgjZuraDF-SItCShBZH7NZwbDUC4pk_OagayW5Ksc93sQ1HAdhbaWFQMhofmT3wqnqrHxI91OTR6v8U2L3ZzCSzqL5EDBtD7XcxgYuDLPe41WX8Sehzt1uYWv1JUJN=w1255-h912-no

vicken 發表於 2017-8-20 14:49

frankpoon 發表於 2017-6-22 07:27
油麻地炮台街3和行,
價錢忘記, 但我在深圳同淘仔都買過, 呢間唔貴,
而且石仔磨好, 大小適中

係淘寶都搵唔到電氣石同埋水晶石係咪打個名應該唔同呢?

hksarac 發表於 2017-8-20 22:00

淘寶有,香港有得賣就不用淘寶,價錢差不多

frankpoon 發表於 2017-8-20 22:12

你打 "黑碧璽", 應該揾到多D.
我都係建議你在香港買, 因為淘寶價都不便宜, 可以話差別不大, 但最重要因素不是價錢.
因為廟街呢間的電氣石的碎石size係按照其他音響師兄要求度身訂造, 是最適合做地盒的碎石size.

hksarac 發表於 2017-8-21 14:47

三和行是有三個尺寸的,大、中、小,女老板話中小沒打磨過,會好些,我就買大和中,中的可填大的罅位。

我換了兩個MPS,紅銅鍍金的(500人仔一個),加埋電氣石,一開機,整體線條收得好咗,很清晰。電視都靚咗。

頁: 1 2 3 [4]
查看完整版本: Jensen 2mm 拖板DIY

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。