Percytong 發表於 2017-6-17 21:36

oppo 103 定係 pan記 4k

屋企電視係pan記4k但冇HDR,有冇必要用UHD player睇碟?定係oppo 103/103d夠用呢?

alanadc23 發表於 2017-6-17 22:56

wklie 發表於 2017-6-17 23:14

UHD https://post76.hk/static/image/smiley/onion/th_023_.gif

java2 發表於 2017-6-17 23:33

有4K 電視當然買返UHD player, 冇HDR 都可以睇住4K先

茶母 發表於 2017-6-18 01:34

簡單咁諗:

因咩事買4K TV?

買咗做咩唔同盡部機佢?

UHD Blu-ray 機/碟 有咩問題令你會唔接受/唔用?

買部UHD Blu-ray player又可以play BD/UHD BD, 功能冇咩分別, 除非已有103D/好價, 唔係真係諗唔到理由重用舊player, 而且兩機共存又冇問題嘅

gordon98 發表於 2017-6-18 01:48

除咗HDR,UHD條sound track通常都勁啲

goodnight 發表於 2017-6-18 02:22

我trade 左部103D(用左3年) to 203,就算播1080P都好過103D, 我睇左3年4K
TV都冇HDR,如果用55寸TV 4K同1080P都好大分別,無論色彩,對比,解像度,亮度,
如果係發燒友掂解唔玩?比起20年前,現在玩4K真係平民價錢.

G36 發表於 2017-6-18 12:21

梗係有新買新

Gorgeous 發表於 2017-6-18 13:45

jimmy188 發表於 2017-6-18 23:43

我都唔明103,105,d賣方開價仲可以咁進取……
頁: [1] 2 3
查看完整版本: oppo 103 定係 pan記 4k

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。