frankpoon 發表於 2017-6-14 00:20

momolee 發表於 2017-6-14 00:14
好正喎!
有雙HDMI 輸出, 咁真係換左4K 電視都唔洗急買AMP 住
期待推出日期同家價...

我都等緊,尤其用緊Onkyo 5010,
聽歌睇戲一部搞掂晒.
如果要換amp真係都唔知換乜好。

momolee 發表於 2017-6-14 00:23

pan 發表於 2017-6-12 19:02
Egreat 會唔會快D出A11?
佢個討論區話A11都係雙HDMI,硬件同H1000差唔多.

咁真係睇下邊部價錢底玩D
如果3500 樓上, 不如直接買部OPPO 203 仲好

momolee 發表於 2017-6-14 00:25

聽歌睇戲一部搞掂晒.
如果要換amp真係都唔知換乜好。 ...

希望價錢唔好太貴, 太貴成件事就無意義

momolee 發表於 2017-6-14 00:34

聽歌睇戲一部搞掂晒.
如果要換amp真係都唔知換乜好。 ...

因為其實好多人出到HD 音效就夠, 即DTSMA 同杜比TRUE HD
鴨毛唔係人人屋企都用得著
同埋覺得DTSMA 同杜比TRUE HD 出左咁耐都無新野取代, 我意思係指每條CHANNEL 聲音質數上提升
即好似以前DTS 去DTSMA 咁

frankpoon 發表於 2017-6-14 11:33

大玩偶 發表於 2017-6-13 22:51
賣a10 係咪入q10 4代先,機又穩定,firmware 就慢慢先更新驚出太快當你地係白老鼠,諗諗下都想入返部看門 ...

係啊, 我係打手, 點止淨係海美迪播放器打手,
我仲係SONY電視機, ONKYO av amp, neotech線材,
acrolink 線材, KECES線性電源, FURUTECH插頭等等既打手.

frankpoon 發表於 2017-6-14 16:48

momolee 發表於 2017-6-14 00:34
因為其實好多人出到HD 音效就夠, 即DTSMA 同杜比TRUE HD
鴨毛唔係人人屋企都用得著
同埋覺得DTSMA 同杜比 ...

我都係冇玩鴨毛, 攞唔到天花批文......
所以有冇鴨毛對我唔重要.

HD_2 發表於 2017-6-15 06:58

大玩偶 發表於 2017-6-12 22:59

做咩收左聲嘅{:1_340:}

jeff113 發表於 2017-6-15 18:24

我都有興趣!價錢就{:1_336:}

alex_au 發表於 2017-6-15 18:37

ktsang01 發表於 2017-6-12 11:46
師兄,要$3899人仔,主要玩雙聲道,如果睇片就$1999人仔,唔要pro!我覺得爆米花真心靚,不過真的較慢及 ...

我自己都有用popcorn A500 同 Egreat A10, 如果播放 bluray file upscale to 4k 24hz, popcorn 用sigma chips 畫面真係靚D, 但要播4k file 就冇得揀,要用返A10

kman888 發表於 2017-6-15 19:20

這個預估價錢真係高左,心目中video player不應超過3K。
頁: 1 2 3 4 5 6 [7] 8
查看完整版本: Himedia H1000 海美迪旗艦4K 播放器

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。