frankiepoon 發表於 2017-6-17 00:27

momolee 發表於 2017-6-17 00:17
咁Ching 你自己個部睇utube出唔出到4K 60 fps ?

我用行貨LG B6 OLED睇到, 我都有Nvidia Shield 2015{:6_211:}

tiggerjason 發表於 2017-6-19 13:25

B6 本身個 UI 已經係支援4K 啦

jason4eva 發表於 2017-6-19 16:12

剛剛個星期日系深圳"鬚零"訂了部sony 65X9300E....17,020人仔.....但要今個星期6先送到間店, 打算找7七車星期日從深圳連電視一起回香港.
等小弟拿到機後再update大家.

tiggerjason 發表於 2017-6-19 17:36

jason4eva 發表於 2017-6-19 16:12
剛剛個星期日系深圳"鬚零"訂了部sony 65X9300E....17,020人仔.....但要今個星期6先送到間店, 打算找7七車星 ...

弓起,弓起!

jason4eva 發表於 2017-6-19 21:35

未上深圳前小弟去過sony銅鑼灣SHOW ROOM, SONY旺角SHOW ROOM和幾家大電器店看過65X9300E, 因為個個地方播的片都不同, 我已經吾多記得d畫質係點. 但是, SONY旺角SHOW ROOM和深圳很巧地有播同一段片(有日本壽司, 日本魚生果段. 應該很多師兄知我講邊段). 而小弟對那段影住魚子的畫面有很深印像. 系深圳睇到時, 覺得那些魚子沒有香港睇到咁有質感(無咁立體), 顏色也沒有香港睇到的那麼鮮艷.
除非深圳個SALES調錯部機既SETTING, 否則小弟認為大陸行機係比香港行貨差一點. 可能MIC和MIJ版本係有d野不同.

利申: 小弟已經給了錢訂大陸行機. 雖然認為比不上MIJ的港行機, 但平成2萬元, 對小弟的情況(資金有限, 而且小弟不是影音發燒友)來說, 買大陸國行係值.

goodnight 發表於 2017-6-19 23:27

未上深圳前小弟去過sony銅鑼灣SHOW ROOM, SONY旺角SHOW ROOM和幾家大電器店看過65X9300E, 因為個個地方播的 ...

可能師兄到日本睇更立體{:1_338:} 講笑姐!!
真係正.....弓起!弓起!

momolee 發表於 2017-6-19 23:34

未上深圳前小弟去過sony銅鑼灣SHOW ROOM, SONY旺角SHOW ROOM和幾家大電器店看過65X9300E, 因為個個地方播的 ...

有分別都唔奇既, 一部MIC 一部MIJ, 入面線路各樣都未必一模一樣, 不過大家DISPLAY 出黎SETTING 唔同呢個都唔排除
但平咁多就算晝質差DD 乜都底番啦

jason4eva 發表於 2017-6-19 23:39

係這個討論區, 我見過有師兄講佢自己朋友拆開個部國行機跟港行機比較, 話線路還是走線係不一樣.
初時我都半信半疑, 依家我認為那位師兄無講大話, 係一分錢一分貨.
只要國行平一半, 而且平了的金額超過1萬, 我認為買國行機係低好多. 手頭有錢又想追求高質, 真係MIJ好點.

題外話, 我朋友系香港既AV生活睇電視時, SONY 65Z9D和PAN記65DX700上下放在一起, 他說PAN記部65DX700更清.
當時2部機都播同一段片, 他說男角塊臉系PAN記部機到顯得更清晰點.
我當時不在場, 我給不到意見, 只可以講個人觀感人人不同, 也可能2部機的SETTING好吾一樣.

goodnight 發表於 2017-6-20 00:25

momolee 發表於 2017-6-17 00:17
咁Ching 你自己個部睇utube出唔出到4K 60 fps ?

基本上youtube冇4k@60

momolee 發表於 2017-6-20 00:39

goodnight 發表於 2017-6-20 00:25
基本上youtube冇4k@60

即係要自已上網搵片試啦{:6_134:}
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9
查看完整版本: 正在使用國內4K版電視的師兄請進

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。