747-300 發表於 2017-6-3 21:15

終於搞埋對atmos~~

哈哈~ 對atmos上埋牆了,搞點.試播杜比Atmos嘅試機碟,效果都幾明顯. 再試套老變4外星飛船吸會展哩個場口,感覺個音場包住咗我.希望快D可以更新埋DTS-X就好了.

最後附上小弟嘅影音小天地,有時間去睇睇啦~ thank you~~

^_^超蠅量級影音天地^_^

茶母 發表於 2017-6-3 21:34

升到咁高同兩隻咁貼嘅?

747-300 發表於 2017-6-3 21:53

茶母 發表於 2017-6-3 21:34
升到咁高同兩隻咁貼嘅?

係呀~ 我之前放係前置上面,但睇戲時,比前置D聲蓋住及反射得比較少,所以一野對到咁高.
放咗上去先知道貼咗少少,不過因為D聲反射到去天花嘅中心先打散,所以個效果都OK.{:6_136:}

mc27588 發表於 2017-6-3 22:25

師兄對喇叭幾錢呀?

wman 發表於 2017-6-3 22:35

對反射會唔會高左D ,既然装高掛牆 ,㸃解唔装 FH 直向皇帝位 ?

wman 發表於 2017-6-3 22:39

Anthem MRX-720 {:1_326:}

747-300 發表於 2017-6-3 23:02

mc27588 發表於 2017-6-3 22:25
師兄對喇叭幾錢呀?

地庫.3千頭

gordon98 發表於 2017-6-3 23:08

棟起佢直打,唔反射得唔得呢?説又真係近咗啲

747-300 發表於 2017-6-3 23:09

wman 發表於 2017-6-3 22:35
對反射會唔會高左D ,既然装高掛牆 ,㸃解唔装 FH 直向皇帝位 ?

哈哈~ 無,我諗住將D聲射上天花,再由天花打散D聲,咁D聲就真係可以由頭頂落黎.而直向皇帝位,我驚D聲音營造唔到由頭頂落黎{:6_147:}

747-300 發表於 2017-6-3 23:14

gordon98 發表於 2017-6-3 23:08
棟起佢直打,唔反射得唔得呢?説又真係近咗啲

係喎,但個喇叭好似棟唔起. 哈哈~ 係近咗少少. 遲D諗辨法搞搞佢. 現在用住先.
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 終於搞埋對atmos~~

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。