wah_tsai 發表於 2017-6-3 12:05

咩HDMI真係SUPPORT 4K 60HZ?

咩HDMI真係SUPPORT 4K 60HZ?
HDMI 1.4係咩唔OK只出到4K 25HZ{:8_384:}

Versa 發表於 2017-6-3 12:43

你講條線定插頭?

SonSon 發表於 2017-6-3 15:02

講緊HDMI 2.0 ??

paris 發表於 2017-6-3 15:26

HDMI 2.0 support.

mdo 發表於 2017-6-3 16:20

官方spec, 冇得呃啩?

茶母 發表於 2017-6-3 16:30

1.5m以内嘅HDMI 1.4應該都過到可,再長嘅可以參考第三方認証'

paris 發表於 2017-6-3 17:08

茶母 發表於 2017-6-3 16:30
1.5m以内嘅HDMI 1.4應該都過到可,再長嘅可以參考第三方認証'

1.4 就算過到2160P,但都過唔到HDR 及 BT2020 10bit,
更加唔支援HDMI HDCP2.2,同埋最多出到8聲道,32聲道兼容唔到,
所以玩得4K 就點都要2.0 HDMI就最穩陣,由其係畫面最明顯!

wah_tsai 發表於 2017-6-3 21:06

Versa 發表於 2017-6-3 12:43
你講條線定插頭?

插頭都有分GA? 可以解釋下MA

wah_tsai 發表於 2017-6-3 21:07

SonSon 發表於 2017-6-3 15:02
講緊HDMI 2.0 ??

點知佢係2。0 A or B?{:6_131:}

jasugun 發表於 2017-6-4 00:29

HDMI 1.4/2.0係講部機既input/output
HDMI線係high speed就出到4k60p
頁: [1] 2
查看完整版本: 咩HDMI真係SUPPORT 4K 60HZ?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。