on99no 發表於 2017-5-23 15:09

有感而發,對香港聲耀全音公司(oppo代理)的服務......唉

各位影音玩家,
小弟都好耐無出post了,今次真係屎滾無得忍!
不愉快的經歷唔係好想細數,
只係想提醒各發燒友如果對205有興趣而未買的用家(如要使用HDMI IN)真係唔使急住,
因為部oppo 205最大的問題係當HDMI IN接駁使用時聲畫是不同步,
當然唔只我買果部係咁,而係今天在聲耀的門市播放示範的205 (Apple TV -->205 HDMI IN)
都係聲畫唔同步,睇左幾分鐘都係咁情況。
我由電話查詢到羅部205上門市試機時,
都係同果位郭先生接洽的!
起初向郭先生查詢HDMI IN的聲畫不同步的問題時,
比我既感覺係部機一定無問題,有問題既係你未夠班同唔識玩!
咁我誠認我係普通用家而已(我無諗過觀星要識得宇宙大爆炸才有資格既)
今次真係「獲益良多」!!

wslalan 發表於 2017-5-23 16:15

{:1_329:} ......

frankpoon 發表於 2017-5-23 17:23

好在都冇一時衝動做錯事。
差D買左205

on99no 發表於 2017-5-23 17:59

frankpoon 發表於 2017-5-23 17:23
好在都冇一時衝動做錯事。
差D買左205

你行運!!

Jimmyjimmy 發表於 2017-5-23 18:27

吾係用205的兩聲道,真係203都夠

frankpoon 發表於 2017-5-23 19:36

如果205有HDMI-in 問題,
甘203都應該有同樣問題,
好在多得ching提醒

bigair 發表於 2017-5-23 20:01

唔急買就等203SE啦

on99no 發表於 2017-5-23 20:03

Jimmyjimmy 發表於 2017-5-23 18:27
吾係用205的兩聲道,真係203都夠

認同!!

不過想試所謂9038有幾好,所以買205!

on99no 發表於 2017-5-23 20:09

frankpoon 發表於 2017-5-23 19:36
如果205有HDMI-in 問題,
甘203都應該有同樣問題,
好在多得ching提醒

我都有點奇怪203無咩Ching講HDMI IN有問題,
可能會用此功能(HDMI IN)既玩家不多呱!!

不過有Ching提到, AVS Forum有用家提及過!!

alanadc23 發表於 2017-5-23 20:09

頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9
查看完整版本: 有感而發,對香港聲耀全音公司(oppo代理)的服務......唉

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。