Kekkek 發表於 2017-5-21 16:21

edmond2323 發表於 2017-5-21 16:18
你唔冼check機是可以的

是否因為未有現貨? 我兩星期前在順電只見有55" A1 DEMO 緊...
另外大陸用VISA要唔要CHARGE?

edmond2323 發表於 2017-5-21 16:39

是否因為未有現貨? 我兩星期前在順電只見有55" A1 DEMO 緊...
另外大陸用VISA要唔要CHARGE? ...

我六月先入伙,所以遲D拎
冇手續費

Kekkek 發表於 2017-5-21 16:52

edmond2323 發表於 2017-5-21 16:39
我六月先入伙,所以遲D拎
冇手續費

即是有現貨可即拎? 如是下個星期搵時間上去, 上次順電個價唔夠虫虫靚仲諗住虫虫買就算.

frankpoon 發表於 2017-5-21 18:54

頭先剛剛在順電睇左,
A1OLED真係好正,黑位好實,
對比强又sharp!

edmond2323 發表於 2017-5-21 19:19

Kekkek 發表於 2017-5-21 16:52
即是有現貨可即拎? 如是下個星期搵時間上去, 上次順電個價唔夠虫虫靚仲諗住虫虫買就算. ...

Sales哥哥話有貨可即取,由於我唔係即取所以唔知佢有冇現貨

edmond2323 發表於 2017-5-21 19:20

frankpoon 發表於 2017-5-21 18:54
頭先剛剛在順電睇左,
A1OLED真係好正,黑位好實,
對比强又sharp!

我覺得對比好過LG

homealone 發表於 2017-5-21 20:13

另外大陸用VISA要唔要CHARGE? ...

大陆签卡一般是银联,就不收额外费用,但可能收国外如ViSA时要补钱。

MingSir 發表於 2017-5-22 19:01

A1E 後面有個好似畫架嘅腳, 掛牆時將佢拆落嚟 ?

另據聞國內版 A1E 係喺上海做同埋用上一代嘅 panel !?

七月港行就用新 panel + MIJ !

tiggerjason 發表於 2017-5-22 19:44

MingSir 發表於 2017-5-22 19:01
A1E 後面有個好似畫架嘅腳, 掛牆時將佢拆落嚟 ?

另據聞國內版 A1E 係喺上海做同埋用上一代嘅 panel !?

所有牌子,都係用第六代 panel, 除咗 LG. 所以冇一個品牌會提發光度 cdm2 之數值。因為一講便會知道第幾代。第七代係超過800cdm2的。

vincent369 發表於 2017-5-22 21:35

http://www.hdtvtest.co.uk/news/ez1000-201701044396.htm

https://www.forbes.com/sites/johnarcher/2017/04/07/lg-oled65e7-oled65e7v-65e7-4k-oled-tv-review-oled-comes-of-age/#2670eeac3129

...and most significantly of all, an increase in brightness of between 25 and 30% that sees measured light output on a 10% white HDR window hit nearly 800 nits on the E7 versus around 650 nits on last year’s OLED65E6 model....(E6 650 nits => E7 800nits)

據外電報導Panasonic 新機有800nits而E7都是800nits應該都用最新面板, 請師兄透露曰系機用舊面板消息來源...
頁: 1 2 3 [4] 5 6
查看完整版本: SONY 65A1E 入手分享

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。