sharkpigyu 發表於 2017-5-19 18:25

最終選擇了你的 Oppo UDP-203

一路一路等205推出 終於出啦!不過經過自己考慮之後 最終我都係揀左203 其中一個原因就係價錢比較吸引 完全符合我的cheap cheap性格! 一買完立刻飛奔回家開箱 跟住換走部105d 立刻隊隻UHD Planet Earth II 試試畫面先 跟住再隊隻美版鋼鋸嶺試試聲先 只可以講一句 畫面比Xbox one s 更乾淨 至於聲音就比Xbox one s好好多 不過可能係因為我用了比較好嘅HDMI同PC比203用! 暫時我好滿意! 完全ko左105d!

pac 發表於 2017-5-19 18:54

換埋兩條6P及8P你會更愛佢{:6_138:}

茶母 發表於 2017-5-19 18:56

ko係必定啦!uhd已經超班

gp250 發表於 2017-5-19 19:09

唔計UHD 係未可以 KO 105D{:6_141:}

gp250 發表於 2017-5-19 19:15

換埋兩條6P及8P你會更愛佢

E2條咩野黎,什麼價位我巧想知...{:8_390:}

sharkpigyu 發表於 2017-5-19 19:22

換埋兩條6P及8P你會更愛佢

Pac兄 咩來架? 請賜教!

xhatax 發表於 2017-5-19 19:36

Pac兄 咩來架? 請賜教!X2 {:6_141:}

sharkpigyu 發表於 2017-5-19 19:44

gp250 發表於 2017-5-19 19:09
唔計UHD 係未可以 KO 105D

我覺得聲音已經可以同105d打成平手 甚至有一點點超越 就算播同一隻blu ray係105d同203 感覺上203包圍感更加強烈 尤其聽Eric Clapton隻Slowhand at 70 我自覺比105d發揮得更好 令我更投入演唱者的世界!

gp250 發表於 2017-5-19 20:33

sharkpigyu 發表於 2017-5-19 19:44
我覺得聲音已經可以同105d打成平手 甚至有一點點超越 就算播同一隻blu ray係105d同203 感覺上203包圍感更 ...

睇完你呢份報告,而家更有信心換機{:6_193:}

pac 發表於 2017-5-19 20:56

sharkpigyu 發表於 2017-5-19 19:22
Pac兄 咩來架? 請賜教!

https://post76.hk/thread-255774-1-1.html

睇依度啦{:6_175:}
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 最終選擇了你的 Oppo UDP-203

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。