alan_wyl 發表於 2017-5-16 11:46

家中拖板插頭唔夠點算好?

家中影音器材連各大媒體既盒子,佔用十多個插頭,兩條六頭既濾波拖板(英式)都唔夠用,請問大家如用多於十個插蘇頭,可有什麼解決方案?

raylee 發表於 2017-5-16 11:49

1. 揾電工拉多條13a 線
2. 拖上拖, 請自行計算總AH

alan_wyl 發表於 2017-5-16 11:58

raylee 發表於 2017-5-16 11:49
1. 揾電工拉多條13a 線
2. 拖上拖, 請自行計算總AH

其實我兩條拖板是分開既線路,並非共用。
又或有冇濾波拖板可以有8 - 13個頭可以介紹一下?

paris 發表於 2017-5-16 14:05

如搵電工攪,就不如整條獨立電比影音用啦!

alan_wyl 發表於 2017-5-16 17:16

paris 發表於 2017-5-16 14:05
如搵電工攪,就不如整條獨立電比影音用啦!

我而家已經獨立線路已經覺得好夠,反而係拖板唔夠插啫。
如果可以有SERVER用既8 - 13個頭既拖板就好(有濾波)

paris 發表於 2017-5-16 20:24

alan_wyl 發表於 2017-5-16 17:16
我而家已經獨立線路已經覺得好夠,反而係拖板唔夠插啫。
如果可以有SERVER用既8 - 13個頭既拖板就好(有 ...

吓!你獨立電整得一個孖位咁嘥料,最少都兩個孖位啦!
咁冇計啦,轉個8位拖板!

alan_wyl 發表於 2017-5-17 14:50

paris 發表於 2017-5-16 20:24
吓!你獨立電整得一個孖位咁嘥料,最少都兩個孖位啦!
咁冇計啦,轉個8位拖板! ...

因為我買二手樓,係前手做落。
想問吓大家有冇8位既拖板介紹比我,$1000內就OK!

raylee 發表於 2017-5-17 15:01

alan_wyl 發表於 2017-5-17 14:50
因為我買二手樓,係前手做落。
想問吓大家有冇8位既拖板介紹比我,$1000內就OK! ...

上淘淘大把啦

飛陽有隻8位hubbell 紅點幾好的

alan_wyl 發表於 2017-5-17 15:08

raylee 發表於 2017-5-17 15:01
上淘淘大把啦

飛陽有隻8位hubbell 紅點幾好的

我對影音用既拖板應識不深,淘寶上有那些是質素良好,請介紹給我。

marcocyh 發表於 2017-5-17 15:49

我都遇到你嘅問題,我唔敢淘寶拖板啦,香港買果啲都多都麻麻地仲淘。。。。我自己就分開两邊,要濾波野就一個拖板,唔駛濾波果啲就買個SERVER用果啲長拖,目前我果個係brennenstuhl 8位,佢好似仲有十位定十二位嘅選擇。不過記得計清楚總共唔好過13A 能承受嘅Watt 數
頁: [1] 2
查看完整版本: 家中拖板插頭唔夠點算好?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。