gerrard 發表於 2017-5-11 12:27

peter2000325 發表於 2017-5-11 11:09
C6P機背個尾插

師兄, 相信B6P也是一樣嗎?

peter2000325 發表於 2017-5-11 12:47

gerrard 發表於 2017-5-11 12:27
師兄, 相信B6P也是一樣嗎?

應該係一樣{:6_178:}

gerrard 發表於 2017-5-11 13:15

peter2000325 發表於 2017-5-11 10:55
其實我都唔知換唔換到架,諗住試一試咋,
原本打算同LG訂條原裝線返來改,但LG而家唔肯淨賣電源線(要師傅 ...

師兄, 請收pm, 謝謝!

buzz1229 發表於 2017-5-11 13:55

peter2000325 發表於 2017-5-11 10:55
其實我都唔知換唔換到架,諗住試一試咋,
原本打算同LG訂條原裝線返來改,但LG而家唔肯淨賣電源線(要師傅 ...

謝謝師兄回覆,其實我手上也有一條多餘的LG TV電源線,但折開後見佢三個夾著電線既位非常窄,貴些少的電源線都插唔入,而且個夾好似是焊死既,所以之前成功換線師兄個POST提及要用錫燒番實,所以都唔知點搞........

peter2000325 發表於 2017-5-11 15:55

buzz1229 發表於 2017-5-11 13:55
謝謝師兄回覆,其實我手上也有一條多餘的LG TV電源線,但折開後見佢三個夾著電線既位非常窄,貴些少的電 ...

放心唔難攪,拎個頭上秋記度配,一定有靚線入到既{:6_175:}
配啱咪加工人錢比秋姐幫你整{:6_182:}

gerrard 發表於 2017-5-11 16:06

peter2000325 發表於 2017-5-11 15:55
放心唔難攪,拎個頭上秋記度配,一定有靚線入到既
配啱咪加工人錢比秋姐幫你整...

加手工錢比秋姐都唔係問題, 唔知秋組度有冇得配個頭呢? {:6_141:}

P.S.請問秋姐做到幾時?

peter2000325 發表於 2017-5-11 16:23

gerrard 發表於 2017-5-11 16:06
加手工錢比秋姐都唔係問題, 唔知秋組度有冇得配個頭呢?

P.S.請問秋姐做到幾時? ...

此個頭連秋記都無{:6_180:}
鴨記可能有{:6_238:}

edlsang 發表於 2017-5-11 16:35

放心唔難攪,拎個頭上秋記度配,一定有靚線入到既
配啱咪加工人錢比秋姐幫你整...

秋姐好似執了嗎?!{:6_122:}

INTESSA 發表於 2017-5-12 13:50

師兄
我是同一部機,遇著同樣問題,請問個LG頭哪裡可以配到,鴨記有嗎?

ltkeric 發表於 2017-5-12 14:11

peter2000325 發表於 2017-5-11 10:44
呢條好似好粗,可能入唔到接線件
師兄308有無銀成份?

Peter 兄

可看看以下資料便可知詳細成份

https://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=227968&extra=&page=1

{:6_122:}

頁: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 想揾條電源線比LG OLED C6P

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。