waiwaichilli 發表於 2017-5-9 21:30

oppo 203 聲音斷斷續續問題

oppo 203 不論睇碟和聽歌 , 聲音都是斷斷續續 , 維持2-3秒就冇事 . 但過一陣毛病又再出現 . 睇一套戲至少斷斷續續10幾20次 . 請問各位C Hing有何方法 ?

識途 發表於 2017-5-15 01:05

好多人都有這個問题!

lo-b 發表於 2017-5-27 14:54

我部203都係咁,好煩

allian222 發表於 2017-6-8 21:22

師兄有冇試過換HDMI線試吓?

poyee2002 發表於 2017-6-8 22:02

我都係,但已經解決,方法係攞上去九龍灣信和工業聲X做保養嗰到down 返個最舊版,就解決左,一開始個白痴仔話應該係我隻碟問題都講得出口,跟住又話佢地試過冇問題,返到屋企又係一樣,跟著又要去過,我話我有PS4 ,Sony blu ray 機都冇問題,咁應該係版本問題,之後佢死死氣幫我down左之後就一天光哂

poyee2002 發表於 2017-6-8 22:05

完全唔關HDMI 問題,我都試過換3條{:6_122:}

tkl3894 發表於 2017-6-9 11:05

我部203都出現同樣問題,大失信心。

tkl3894 發表於 2017-6-9 15:02

我部203正確係睇BD冇問題,但聽CD就每隔20分鐘左右會窒停數秒鐘,致電九龍灣維修部叫我拔掉條HDMI綫,唔用HDMI綫是否要用RCA綫呢?如果每次聽CD都要換綫咪好麻煩,煩請各位師兄指點吓小弟應該如何做法?

on99no 發表於 2017-6-17 23:59

allian222 發表於 2017-6-27 00:03

poyee2002 發表於 2017-6-8 22:02
我都係,但已經解決,方法係攞上去九龍灣信和工業聲X做保養嗰到down 返個最舊版,就解決左,一開始個白痴仔 ...

師兄down咗邊個版本firmware?
頁: [1] 2 3
查看完整版本: oppo 203 聲音斷斷續續問題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。