hohodog900 發表於 2017-5-5 23:22

ac388 發表於 2017-5-5 23:17
Curious why u guys want to connect yr media player to the HDMI input of 203. Why not connect yr HDD...

如果得,203就可以取消JB,依家203 JB咗唔可以更新,一更新個JB就玩完,第日有重要firmware update,例如 Dolby Vision唔知點算!
其他師兄就又想睇4K HDR,又想有HD音效,但又唔想換4K amp

Szelong 發表於 2017-5-6 01:40

frankpoon 發表於 2017-5-5 22:59
夢已經醒了......只有兩條路,換amp或者入OPPO JB.
嘘......!仲有Szelong 兄的最後希望,加油! ...

我應該點駁,你話我知等我試

frankpoon 發表於 2017-5-6 06:38

Szelong 發表於 2017-5-6 01:40
我應該點駁,你話我知等我試

你係1出2splitter(簡稱盒仔)?先將4K播放器插入盒仔in, 然後盒仔一邊out去av amp另一邊out去4K電視。總共需要3條HDMI線

Szelong 發表於 2017-5-6 11:59

frankpoon 發表於 2017-5-6 06:38
你係1出2splitter(簡稱盒仔)?先將4K播放器插入盒仔in, 然後盒仔一邊out去av amp另一邊out去4K ...

但我av amp 都係4k ,係唔係應該駁一部1080p 既電視同4k 電視試呢?

hohodog900 發表於 2017-5-6 12:19

但我av amp 都係4k ,係唔係應該駁一部1080p 既電視同4k 電視試呢?

咁你想玩乜?

Szelong 發表於 2017-5-6 12:25

hohodog900 發表於 2017-5-6 12:19
咁你想玩乜?

其實我唔係自用,我買返嚟試佢可唔可以行到4k 咋

frankpoon 發表於 2017-5-6 12:27

師兄真係叫你師兄,知唔知我地討論緊咩啊?

Szelong 發表於 2017-5-6 12:40

frankpoon 發表於 2017-5-6 12:27
師兄真係叫你師兄,知唔知我地討論緊咩啊?

4k 機入唔係4k amp ,但一邊出4k 電視,

咁我部係4k amp ,咁係唔係要一邊入4k 電視,一邊入1080p 電視試呢??

Szelong 發表於 2017-5-6 12:45

如果咁都唔岩,我只有借俾你試

rach 發表於 2017-5-6 12:49

茶母 發表於 2017-5-5 11:31
唔得會因為兩個output EDID唔同, 咁會跟可以一齊出到嘅解像度出

sample:

我都有類似問題
Ching可唔可以解釋多少少 "HDMI Selector 支援HDR, 將UHD 同media player 一齊入再上電視"

thx
頁: 1 2 3 [4] 5 6
查看完整版本: 非4K(HDR) 支援的舊款AV amp福音!?!?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。