goodguy2006 發表於 2017-4-14 01:28

OPPO203故障問題

想請教各位師兄,本人部203從未JB,初初用都無事,但發現自從upgrade過firmware後(現已是最新版),最近每一次開機load4K碟時,劃面就不停係咁閃,load唔到入去。打去OPPO 問過,佢教我reset部機,熄電源一陣再重新開機。我跟住照做後就load到碟,但睇碟時仍然耐唔耐閃劃面。同時,上述Load唔到碟嘅情況仍然發生,每次都要RESET丶熄機丶再開機至LOAD到。請問有無師兄發生同樣情況?應該點做?懊惱中,早知等買大牌子機

kinchung 發表於 2017-4-14 07:26

要入廠啦!

小瑟 發表於 2017-4-14 07:56

同意,返廠先啦 {:1_332:}

SonSon 發表於 2017-4-14 10:34

依家既oppo原來重係細牌子{:6_136:}

wslalan 發表於 2017-4-14 11:25

{:1_248:}

goodguy2006 發表於 2017-4-14 12:17

SonSon 發表於 2017-4-14 10:34
依家既oppo原來重係細牌子

細唔細就唔知,不過以前一路用開Sony,pioneer 呢d牌子嘅DVD、bluray player未試過咁嘅情況

MingSir 發表於 2017-4-14 12:51

oppo 已係 bluray player 龍頭大哥{:6_195:}

不過 203 好似都仲係間中有小問題{:6_136:}

goodguy2006 發表於 2017-4-14 13:33

MingSir 發表於 2017-4-14 12:51
oppo 已係 bluray player 龍頭大哥

不過 203 好似都仲係間中有小問題 ...

我係第一次用OPPO,本來諗住有保證,所以有d失望

hohodog900 發表於 2017-4-14 13:33

我203接Z9D,試過幾次無signal入Z9D,要關晒所有機……包括Amp,再重開一次先冇事,其他機暫時未試過,所以我相信都喺203問題

MingSir 發表於 2017-4-14 19:42

會唔會係 HDR 嘅問題呢?
頁: [1] 2
查看完整版本: OPPO203故障問題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。