hei_49 發表於 2017-3-28 12:34

壞咗電視。。。好事當中又係壞事 (LG e6p 不專業小報告 #21)

部 LG 55la9700 未夠三年就出咗事,遙控出現問題,機身面板出現問題,叫師父嚟換咗一次零件,第二日畫面出現雪花横紋,第三日 sound bar 又失控有怪聲。
心中都諗緊點算,可幸三年保養未過 LG 提出用 55e6p 換番比我,重要係全新機唔係翻新機㖭。嘩,所有新規格有齊晒。。。正!但現有牆架冇得用番,要買原裝或座枱了,又要儲錢買新碟機,仲要入多啲4K碟至得了。
一闊三大。。。要努力搵錢至得喇!

nessieng 發表於 2017-3-28 13:49

LG咁樣算好好啦!!

想當我買左三叔8000系電視, 又係唔夠2年壞到無零件換, 佢只係提出比當時既6000系比我....最後唔要退錢仲要得5成...

hei_49 發表於 2017-3-28 14:46

三叔形象差,產品又唔太有好評,no la!
但 LG 都不算是太好,係 oled 電視比較吸引。
不過,呢次佢哋嘅CS又處理得唔錯。

xhatax 發表於 2017-3-28 14:58

LG有甘既售後服務,下次再買電視都有可能會買LG啦。{:6_128:}

hei_49 發表於 2017-3-28 17:05

xhatax 發表於 2017-3-28 14:58
LG有甘既售後服務,下次再買電視都有可能會買LG啦。

其實呢次我好彩炸,聽LG師父講換機多數會比維修過嘅機,好小會係新機。(雖然依家嚟嘅可能都係維修機,但唔理了用佢夠兩年當有賺了)
如果遲多幾個月先出現問題cs可能唔會理我囉!

Versa 發表於 2017-3-28 17:42

第時我部e6p壞左,唔知係咪可以換G7呢?{:6_138:}
(發夢中)

hei_49 發表於 2017-3-28 19:44

Versa 發表於 2017-3-28 17:42
第時我部e6p壞左,唔知係咪可以換G7呢?
(發夢中)

Cing 我係咪應該祝你喺保養期內壞機等LG 換部新機比你呢?hahaha....

5.1外星人 發表於 2017-3-29 02:31

咁都算係甘,CS有準步

hei_49 發表於 2017-3-29 08:47

5.1外星人 發表於 2017-3-29 02:31
咁都算係甘,CS有準步

等部機送到再同大家分享下啦!

hei_49 發表於 2017-3-29 10:30

昨晚走咗去“風閘”門市問下原裝架價錢,喺職員去搵料時我走咗去睇最新嘅 oled,正在看得入神時有位穿藍色風褸嘅男仕走過嚟同我講:呢部電視唔得,D黑位太深冇晒嘢睇。我望真D又真係喎黑位太深對比過強,色彩度太高。呢位男仕又話:點講唔試果部呢?佢嘅黑位裡面幾細緻!佢用咗什麼子技術,入面什麼提升,下刪一百字。我一望深位係幾細緻但冇咩黑喎而且有D灰喎,顏色有D味精。再望下位男仕。。。咦有個白色 S logo 喎。。。明晒。
我唔係想講邊隻牌子電視最好,因為各花入各眼,但鎅客真係第一次見。
魔鬼D諗,oled 係咪真係咁差呢?係咪職員唔識set?定係其它人為因素?我唔知,但我在其它地方見過唔係咁嘅。
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 壞咗電視。。。好事當中又係壞事 (LG e6p 不專業小報告 #21)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。