rt80 發表於 2017-3-23 10:03

Pioneer BDP-180越獄問題

想請教下,朋友買左部180,去高清先生度download左個越獄檔,但係部bd機又話冇效,請問有冇解決辦法?

samyiu 發表於 2017-3-24 12:30

rt80 發表於 2017-3-24 15:07

samyiu 發表於 2017-3-24 12:30
師兄 !! 我都係180 JB , 不過唔係用高清先生 !! 但我可以JB到

但我想問, 你入落USB手指FILE 係 *.bin ?! ...

唔該師兄,我個file係.bin
請問你點jb?係咪免費?可唔可以教教我?
感激

samyiu 發表於 2017-3-24 16:20

wrigley 發表於 2017-3-24 20:37

samyiu 發表於 2017-3-24 16:20
我上淘寶買架 ! @%)人仔 !
我係 COPY BIN FILE 去 USB 咁就可以UPDATE !

我都有部180。其實想問jb 後多左啲乜野。到現在都冇嘗試個免費file。thx

samyiu 發表於 2017-3-24 20:40

wrigley 發表於 2017-3-24 22:32

samyiu 發表於 2017-3-24 20:40
師兄 , 我唔太方便講得太明白 , 我只可以話 JB後可以插 USB , HDD睇 file! 你上淘寶睇 BDP-180越獄就會 ...

thx
{:1_333:}

jackieclli 發表於 2017-3-25 00:10

BDP-180 系統軟件(Firmware)是V1.08或以上已經不可以JB,最新Firmware是V1.10。要等高人出手!

rt80 發表於 2017-3-25 09:29

jackieclli 發表於 2017-3-25 00:10
BDP-180 系統軟件(Firmware)是V1.08或以上已經不可以JB,最新Firmware是V1.10。要等高人出手!
...

原來如此

diyman 發表於 2017-3-26 16:57

...

請問 Ching V1.10 firmware 是否不能 downgraded 回 V1.08?仲想買部做 backup!
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: Pioneer BDP-180越獄問題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。