tree 發表於 2017-3-24 22:24

ccfa_hp 發表於 2017-3-24 19:10
How about the price of Sony 49" ?

無留意呀 ,因為本來唸住都係55-65
不過65用哂成幅牆同價錢貴好多所以無唸了

wklie 發表於 2017-3-24 23:44

tree 發表於 2017-3-24 15:08
我果日係AEON睇過怩部~唔知點解覺得好差
好白濛濛~可能佢SETTING問題掛>. ...

Because it is the cheapest in the lineup.There is a reason that X93D and Z9D are far more expensive.

http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x700d

timmy 發表於 2017-3-27 22:50

tree 發表於 2017-3-24 15:11
唉也~$8800 TIM呀~
最後尋日都係PXXW買左了~唸住已經好平~原來AVLXXX仲平多餐大家樂TIM~
係拉~唸唸下3D都 ...

2000超市肯定用,sound bar 及藍光機唔要放返比店或二手放左佢,計落都係五千零,底用啦

cwdicky 發表於 2017-3-28 15:22

Most of the demo shows 7000d 8000d 8500d are similar. Do u see the same ?

alex.wong06 發表於 2017-3-29 15:23

3D 其實真係唔多實用, 我部機都有,但唔多用, 因為睇完雙眼好辛若,所以對我來講無咩點用.

Sony 55x7000d 好似係supoort HDR 10

ccfa_hp 發表於 2017-3-29 17:23

alex.wong06 發表於 2017-3-29 15:23
3D 其實真係唔多實用, 我部機都有,但唔多用, 因為睇完雙眼好辛若,所以對我來講無咩點用.

Sony 55x7000 ...

咁係乜野 hdr ?

ccfa_hp 發表於 2017-3-30 12:53

咁係乜野 hdr ?

即係 7000d 可否食到有hdr 的 4k blu ray ?

alex.wong06 發表於 2017-3-30 16:12

咁係乜野 hdr ?

如果你有用手機影相, 其中會有hdr揀,HDR 的全寫是High Dynamic Range 高動態範圍。 所謂動態範圍就是相機能記錄最光和最喑的差異範圍。 平日拍攝背光相時人臉一片漆黑、又或天空一片爆白,就是相機動態範圍不足的結果。   所以有hdr就會全黑的影像會有返細節, 不會全黑一遍.

alex.wong06 發表於 2017-3-30 17:08

ccfa_hp 發表於 2017-3-30 12:53
即係 7000d 可否食到有hdr 的 4k blu ray ?

應該可以, 等我星期六裝好機用部 XBOX ONE S試下係米就知.

jbkingdom 發表於 2017-3-30 17:37

7000d 55吋 已超級抵玩而家$6500
頁: 1 2 [3] 4 5
查看完整版本: 有無平價3D介紹?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。