~kck~ 發表於 2017-3-20 21:07

diar 發表於 2017-3-20 19:42
300R

我其實之前心水都係想入手300R
覺得個spec.其實冇咩分別~
加上平一節,外觀上型d<<(我覺得)
不過師兄們大多比較偏向X1A聽感~
所以較多師兄話X1A先係最佳選擇{:1_332:}
都係自己到步後去試下~

DanielHK 發表於 2017-3-20 21:13

~kck~ 發表於 2017-3-20 21:00
百份百同意~
但係小弟可能要來場賭博,
我隻新耳機未到手~

可以試埋30r 及dp-s1

HiRO84 發表於 2017-3-20 22:21

~kck~ 發表於 2017-3-20 21:00
百份百同意~
但係小弟可能要來場賭博,
我隻新耳機未到手~

今日我都去左試DP-X1A, 音質都唔錯。咁好彩機入面有幾首歌,我自己部AK240都有,咁就對比下,始終係鍾意AK240既聲音多d,但DP-X1A好似bass勁d,節奏感都幾強,比隔離部AK70好好多。

如果Ching你覺得行貨都掂,咁水貨應該仲好啦,日本仔通常都留好野俾自己

countryboyhk 發表於 2017-3-20 22:22

~kck~ 發表於 2017-3-20 21:07
我其實之前心水都係想入手300R
覺得個spec.其實冇咩分別~
加上平一節,外觀上型d ...

聽講話 300r 係用番 X1 既料,而 X1A 既用料係比 X1 有改良左,所以多數人建議你入 X1A,另外,安穚既調音聽女聲的確係幾唔錯,夠輕,夠通透,好舒服。

講到平一節,兩個月前 300R 有個撈底價,用 X1A 而家個價買到2部。

http://i738.photobucket.com/albums/xx28/seafoodgaotip/xd300r_zpselngxled.jpg

Btw,日本大型連銷電器鋪既 DAP 係一字排開任你試,唔駛好似香港咁要問店員攞黎睇,張卡鍾意插邊部就插邊部,光明正大,唔駛排隊,唔駛偷偷摸摸,不過最驚佢部野無電啫。

~kck~ 發表於 2017-3-20 23:03

countryboyhk 發表於 2017-3-20 22:22
聽講話 300r 係用番 X1 既料,而 X1A 既用料係比 X1 有改良左,所以多數人建議你入 X1A,另外,安穚既調 ...

係另一個討論區都見師兄你講過哩個問題~
THX!

另外請問師兄知唔知係東京係咪去e-earphone比較齊??

countryboyhk 發表於 2017-3-20 23:27

~kck~ 發表於 2017-3-20 23:03
係另一個討論區都見師兄你講過哩個問題~
THX!

秋葉原 e-earphone 有好多耳機可以試, 平貴都有, 但呢間試貴價耳機 ( 5萬羊+ )就方便d, 因為放晒出黎. 其它電器鋪就多數將貴野鎖入玻璃櫃, 要問店員攞先有得試. dap 就秋葉 yodobashi, 同新宿 bic camera 都算幾齊.

HiRO84 發表於 2017-3-21 12:14

countryboyhk 發表於 2017-3-20 23:27
秋葉原 e-earphone 有好多耳機可以試, 平貴都有, 但呢間試貴價耳機 ( 5萬羊+ )就方便d, 因為放晒出黎. 其 ...

Ching, 請問日本d舖頭會唔會有特價架?

~kck~ 發表於 2017-3-21 12:35

秋葉原 e-earphone 有好多耳機可以試, 平貴都有, 但呢間試貴價耳機 ( 5萬羊+ )就方便d, 因為放晒出黎. 其 ...

多謝師兄資料

~kck~ 發表於 2017-3-21 12:36

HiRO84 發表於 2017-3-21 12:14
Ching, 請問日本d舖頭會唔會有特價架?

其實淨係算匯率都已經平一節,

HiRO84 發表於 2017-3-21 12:53

~kck~ 發表於 2017-3-21 12:36
其實淨係算匯率都已經平一節,

我見而家amazon jp賣緊66,884yen
頁: 1 2 [3] 4 5
查看完整版本: 求指點X1A, X1, 300R選擇

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。