Ccs56084342 發表於 2017-3-14 16:54

玩音響會窮3代?

會唔會太夸!平有平玩,貴有貴玩唧!

WCHK 發表於 2017-3-15 08:31

如果堅有錢, 玩咩根本從來不是考慮;所以原本係窮, 玩咩都係窮.

Ccs56084342 發表於 2017-3-15 10:05

WCHK 發表於 2017-3-15 08:31
如果堅有錢, 玩咩根本從來不是考慮;所以原本係窮, 玩咩都係窮.

近年耳機性能愈來愈高真系窮人欣物,付出比喇叭組合少又可獲得不差的享受。

WCHK 發表於 2017-3-15 10:27

Ccs56084342 發表於 2017-3-15 10:05
近年耳機性能愈來愈高真系窮人欣物,付出比喇叭組合少又可獲得不差的享受。 ...

同意, 資訊爆發, 消費者容易獲得準確資料增加議價力, 大部份消費品一定要更價廉物美才可生存.

但真正頂級器材仍然非常昂貴, 玩音響要量力而為, 一句到尾有錢多好 {:6_222:}

回主題, 如果意思係少玩音響可儲蓄多d, 我部份同意 (不過唔係變大富大貴, 只係無咁窮, 即是仍然係窮).

男人總有敗家興趣, 如果你無, sorry, 你可能窮到褲穿窿, 無錢玩. 不過如果唔係窮而無玩敗家嘢, 恭喜你, 成功人生跟住你.

Ccs56084342 發表於 2017-3-15 11:51

WCHK 發表於 2017-3-15 10:27
同意, 資訊爆發, 消費者容易獲得準確資料增加議價力, 大部份消費品一定要更價廉物美才可生存.

但真正頂 ...

賭同滾更敗家,我寧願玩音響,起碼有數得計。

t1174 發表於 2017-3-15 13:55

這句話本來來自燒友自嘲

黑翼菜鳥 發表於 2017-3-15 16:03

不是相機才是窮3代,音響窮 1 世

webuy 發表於 2017-3-17 21:29

近年耳機性能愈來愈高真系窮人欣物,付出比喇叭組合少又可獲得不差的享受。 ...

但大耳牛好似冇咩新野, 唔多進步

Ccs56084342 發表於 2017-3-17 21:50

webuy 發表於 2017-3-17 21:29
但大耳牛好似冇咩新野, 唔多進步

或改玩有源喇叭亦好,如:yamaha nx n500,萬能喇叭!

hoyin0116 發表於 2017-3-17 22:44

唔係攝影窮三代, 音響累全家咩?
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8
查看完整版本: 玩音響會窮3代?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。