pac 發表於 2017-3-17 09:58

chhanthony 發表於 2017-3-17 09:52
咁應該係Oppo 203未support MKV入面嘅HD audio,
我有啲4K MKV直情話唔support而play唔到。 ...

我部203 JB 左播MKV 又出到DTS HD 喎。
真系要研究一下至得

stussywwy 發表於 2017-3-17 10:48

LX901 + 203 經 Nas 樓主2套都可以出到 Atmos ,但本人 203 冇 JB 會出現靜音大師

chhanthony 發表於 2017-3-17 10:49

pac 發表於 2017-3-17 09:58
我部203 JB 左播MKV 又出到DTS HD 喎。
真系要研究一下至得

一啲啲.....BvS同Jason Bourne2160P我都係play唔到。

tommy1976 發表於 2017-3-17 11:50

應該沒有分別喎。咁奇?

leungchong 發表於 2017-3-17 12:25

多謝大家分享資料

我部 203 已 JB... {:6_126:}

原來大家都有類似問題,咁典算哩... ???{:6_129:}

cheongwing 發表於 2017-3-17 14:20

試吓reset部LX59,早前有位ching都系咁,斷電重開

leungchong 發表於 2017-3-18 12:48

剛發現播放 DTS-X 的檔案, 成功輸出...

應可証明不是接駁方法或 setting 的問題了

莫非真是影片檔案的問題?{:8_365:}

leungchong 發表於 2017-3-18 13:02

睇返 Atmos d 電影檔,檔案名有寫 Atmos, 音軌顯示 MLP 7.1 和 Dolby Atmos TrueHD 7.1, 但 203 的 Info 顯示輸出是 PCM 7.1....

請問大家有冇頭緒?

better2014hk 發表於 2017-3-19 10:16

你試下選另一條聲 再選番條Atmos 便可 。

Jimmyjimmy 發表於 2017-3-19 12:08

better2014hk 發表於 2017-3-19 10:16
你試下選另一條聲 再選番條Atmos 便可 。

試左都係ㄧ樣吾得
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 新手請教 - Oppo 203 經網絡播放 Atmos 片源

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。