waisan1379 發表於 2017-2-16 22:02

手痕痕..... 整左個後牆吸音綿

靜咗 {:6_204:},定位好咗 {:6_221:}。 聽吓再報告 {:6_177:}

raylee 發表於 2017-2-16 22:36

哇...乜咁既樣既.....

就算好聲我都唔會安裝

fm31331 發表於 2017-2-16 23:05

請問師兄怎樣貼上牆!直值得參考

marco 發表於 2017-2-17 08:52

用3M噴膠,{:6_182:}

Jan. 發表於 2017-2-17 09:10

我都有貼吸音綿係廳中前後牆,但顏色唔會用咁鮮艷,都係選擇用米色

matt88p 發表於 2017-2-17 09:23

Can't c wor!!

waisan1379 發表於 2017-2-17 09:32

fm31331 發表於 2017-2-16 23:05
請問師兄怎樣貼上牆!直值得參考

圖 5 嘅已經有提示 。

另外見到綠色國產噴膠平啲但難寄,未用過未知效果如何 {:6_123:}, 估計應該會比 3M 氣味大同洗手時比較難清洗 , 一般外國靚油漆靚膠都係清水沖就 OK , 膠水當然要用 松節水

waisan1379 發表於 2017-2-17 09:43

Jan. 發表於 2017-2-17 09:10
我都有貼吸音綿係廳中前後牆,但顏色唔會用咁鮮艷,都係選擇用米色

顏色同音色 好主觀 , 各人有各人鍾意 。 A 鍾意 麥景圖 B 鍾意 馬蘭士 , C 鍾意 牛扒 , D 鍾意雞扒 , 有人鍾意 黑色 有人鍾意 米色 我就鍾意藍色襯返格離木門 , 順便玩吓嘢玩分色 , 顏色好醒神仲襯返啱顏色 , 我覺得非常非常之正 , 精精神神~~~ 黑色就屋企變錄音室了 。 當然有人覺得黑色十分之正

waisan1379 發表於 2017-2-17 09:46

matt88p 發表於 2017-2-17 09:23
Can't c wor!!

用網頁版先睇到 , 手機版有時唔得 , 有時間再 upload 附件比 ching 睇吓

DDPKPKPPK 發表於 2017-2-17 09:57

好正呀樓主
我都想買{:1_344:}
介唔介面意講下幾$ 同埋邊到買? 同埋重唔重?有無味?

3M膠係唔係5金鋪就有?
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 手痕痕..... 整左個後牆吸音綿

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。