Hellopiglet 發表於 2017-2-20 03:07

若然師兄有另類喜好,不如留意下歐洲機,我見二手網有人放飛利浦電,55吋仲要係有行保,但歐洲機顏色偏淡,唔知係唔係你杯茶……個型號未見過,因為香港好似冇飛利浦電視咁。

lukalok 發表於 2017-2-20 14:43

Hellopiglet 發表於 2017-2-20 03:07
若然師兄有另類喜好,不如留意下歐洲機,我見二手網有人放飛利浦電,55吋仲要係有行保,但歐洲機顏色偏淡, ...

你未聽過"若要生活好,莫買飛利浦!"咩,尤其係AV product!
放得快好世界

mtvbb 發表於 2017-2-22 10:52

Ching 我本身都係pan記愛好者, 早前部plasma壞左就平玩入門4K機等過渡,本身對泡菜無好感,無論色同售後,經友人不斷說佢既經歷,最後入左泡菜55“6300,我果個位都係2米多,我唔掛牆放係個架到, 開頭有d唔慣,睇多2,3日就覺無問題, 感覺上如果有得比我掛牆,下次換機會考慮65"
而今次換泡菜機最大驚喜係色,入門級4ktv都好多野較,我自己跟以前pan記色喜好去較,係較到滿意既。黑色方面當然對比唔及plasma,但感覺有7成。個人覺得都唔錯,只係panel得60hz, 睇高清電視佢本身解碼爭左d, 但睇電影無問題,佢內置既yt 同Netflix 都好好用好正。

我個人睇法,呢到ching教落,唔追新功能追吋數,你個位你覺得最大放到幾多同價錢,因為55目前多數牌子都低玩,65“都未太親民
同埋4k太多技術未定好,自己覺得唔投資太多入,始終科技太快

lukalok 發表於 2017-2-22 17:51

mtvbb 發表於 2017-2-22 10:52
Ching 我本身都係pan記愛好者, 早前部plasma壞左就平玩入門4K機等過渡,本身對泡菜無好感,無論色同售後, ...

依家啲panel全部都加塊gloss面玻璃做面,黑係靚咗,但勁照鏡!同plasama年代matt面好唔同,冇返光舒服好多。

dstfull 發表於 2017-2-22 20:07

其實太近太大唔係咁好 睇戲梗係正 但係平時如果睇吓TVB 美劇

dstfull 發表於 2017-2-22 20:08

四五個鐘頭不停煲劇好辛苦

netnetb 發表於 2017-2-26 13:40

我同你一樣情況,早知入55“

5.1外星人 發表於 2017-3-29 02:34

等Panasonic

Mattsin 發表於 2017-4-2 11:42

其實75吋連包裝敢大部,入到上到樓咩?

avsuperman 發表於 2017-4-2 11:57

vincent369 發表於 2017-2-14 23:06
跟據距離和4K目標, 65吋絕對是起步的要求, 希望Ching可以再等一等到年中, 2家曰系都會出oled (不知香港Pan ...

3月底TkO,乐声陳列室大減低,DX700減至$17900,抵玩,即call友人入貨,此机性价比高,現在23000左右
頁: 1 2 3 4 5 [6] 7 8
查看完整版本: 想換4K電視,坐低後度....

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。